Zuzana Mauréry exceluje v Učiteľke: Mala som pri nej pasiu, vraví

Slovenská herečka Zuzana Mauréry sa momentálne objavuje na plátnach kín v novom filme Učiteľka. Za ústrednú rolu, postavu učiteľky Drazdechovej, získala na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch cenu pre najlepšiu herečku.

18.07.2016 08:00
Zuzana Mauréry Foto:
Herečka Zuzana Mauréry získala za úlohu v slovensko-českom filme Učiteľka Cenu za ženský herecký výkon.
debata

„Mať premiéru na karlovarskom festivale je ojedinelá vec a pre mňa už duplom. Bola to moja prvá skúsenosť vôbec, ísť s vlastným filmom na festival a od toho záviselo aj moje vnímanie celej premiéry. Na festivale som si počas filmu premietala skôr takú mozaiku spomienok a dokázala som si užívať akurát výkony kolegov. Veľmi sa mi páčila napríklad hudba snímky, ale celé to zhodnotiť a užiť si Učiteľku ako divák budem vedieť možno tak o pol roka,“ priznala herečka, ktorá sa vraj pri nakrúcaní držala striktne scenára.

„Ja som hrala iba to, čo bolo v scenári, našla som v ňom všetko. Drazdechová je podľa mňa smutná žena, ktorá nemá deti, muž jej zomrel a tak si z tých svojich žiakov robí takú svoju rodinu, svoju komúnu, kde podľa nej si všetci musia pomáhať. To, čo robí, považuje za dobré, prínosné a tak to má byť. Pre mňa ako pre herečku to bola pozitívna postava, hoci v skutočnosti je negatívna, presvedčená o svojej pravde a keď si niekto iný nemyslí to isté ako ona, tak ho o tom treba ešte viac presvedčiť. Bol to pre mňa pôžitok hrať, páčila sa mi tá tragikomická poloha. Tie situácie, ktoré tam nastali, mi boli viac-menej vtipné. Mala som v nich pasiu,“ uviedla Mauréry.

Po jej boku sa na plátnach kín objavili i ďalšie známe herecké tváre, medzi nimi napríklad Csongor Kassai, Zuzana Konečná, Martin Havelka, Éva Bandor a ďalší. Jednu z ústredných úloh stvárnil i slovenský režisér Peter Bebjak a v role školníka sa v snímke objavil dokonca ďalší tunajší režisér, Martin Šulík. Spomedzi detských hercov v dráme zažiarili Tamara Fischer, Richard Labuda a Oliver Oswald.

debata chyba
Viac na túto tému: #úspech #rola #povaha #učiteľka #Zuzana Mauréry

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...