Krásna Marcinková v roadmovie o Slovensku: Som z východu, ale...

V dokumentárnej roadmovie S tebou ma baví Slovensko putuje po Slovensku herečka Gabika Marcinová spolu s írskym priateľom.

23.08.2016 14:30
Gabriela Marcinková Foto:
Herečka Gabriela Marcinková.
debata

Snímka sleduje príbeh slovenskej herečky Gabriely Marcinkovej-Mihalčínovej a jej írskeho priateľa Toma, ktorého na Slovensko pritiahne jedinečný nový vynález, aeromobil. Pri tejto príležitosti sa však rozhodne využiť čas a spoznať čo najviac krás našej krajiny. Spoločne s Gabrielou tak na bicykloch putujú Slovenskom a prichádzajú do styku nielen s jeho prírodnými krásami, ale i s miestnymi obyvateľmi, ich zvykmi a kultúrou.

Na snímke spolupracovali režiséri a scenáristi Pavol Barabáš a Róbert Šveda, ktorý mal na starosti hrané pasáže dokumentu.

Hlavnú aktérku, Gabiku Marcinkovú, počas nakrúcania podľa jej slov najviac prekvapilo Východné Slovensko. „Napriek tomu, že sama pochádzam z východu, tak sa mi zdalo, že tie kostolíky, ktoré nám tam počas filmovania ukázali, majú celkom nevyužitý turistický potenciál… A ďalším prekvapením počas točenia bol i spôsob práce, s ktorým som doteraz nemala skúsenosť. Že scenár nie je úplne presný, že sa dostaneme na nejaké miesto a príde mi len inštrukcia typu ‚Tuto povedz niečo v tomto zmysle…‘ A všetko, samozrejme, v angličtine, čiže pre mňa to boli aj celkom stresujúce situácie, ja totiž nemám sebavedomie, čo sa týka jazykov, takže som často počas nakrúcania spochybňovala samú seba, či som to či ono povedala správne. Chvalabohu, že tam bol ten Tom, on mi občas pomohol a myslím, že som sa počas nakrúcania aj niečo naučila,“ zhodnotila Gabriela Marcinková-Mihalčínová.

Film má premiéru 1. septembra v hlavnom večernom vysielacom čase na Dvojke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gabika Marcinková #S tebou ma baví Slovensko

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...