Studenková miluje seriály. Na seba však nepozerá, radšej na HBO

Slovenská herečka Zdena Studenková je šťastná, že má možnosť stvárňovať rôzne typy postáv.

20.01.2017 00:00
Zdena Studenková Foto:
Slovenská herečka Zdena Studenková na premiére filmu Manžel na hodinu.
debata

„Mám strašne rada, keď môžem hrať rôzne figúry, nielen veľké dramatické postavy, ale aj komediálne. Napríklad v divadle mám teraz to aj to. Na jednej strane hrám Leni Riefenstahl, čo je ťažká, dramatická, psychologická postava a potom stvárňujem zas moju smiešnu predavačku z obuvi, ktorú hrám v Bále. A v Apartmáne v hoteli Bristol mám ďalšiu špičkovú rolu. Tam hrám zas takú nevinne vyzerajúcu žienku z recepcie, ktorá má ale dobre za ušami a je to celé podané v takej špecifickej štylizácii a trochu zveličené. V tejto hre máme načasované veci aj do hudby, a keď sa to všetko vypointuje, tak to celé vyznieva ako groteska. Mám ozaj šťastie, že hrám toľko veľa pekných postáv,“ povedala v rozhovore.

S rôznorodosťou postáv, ktoré stvárňuje, vraj herečka nikdy nemala problém. „Je to o tom, čo dokážete zahrať. Niektorí herci alebo herečky napríklad nevedia hrať komédie a na to tí režiséri veľmi skoro prídu. Komédia sa všeobecne hrá najťažšie zo všetkého, teda pokiaľ to nie je len hra postavená na nejakom pitvorení, že sa ľudia kopú do zadku a podobne… Hrať figúru, ktorá má pointy, ktorá je v danej situácii vtipná a vie to využiť, je veľmi náročné a nie každý to dokáže. Myslím si teda, že pokiaľ niekoho neobsadzujú do určitého typu postáv, tak to je problém toho dotyčného, to je všetko,“ zasmiala sa atraktívna blondínka, ktorá sa práve vrátila z Prahy, kde nakrúcala pokračovanie seriálu První republika (2014).

Pred kamerou si už známa herečka verí a nepotrebuje vraj ani kontrolovať, ako jednotlivé scény vyzerajú. „Kedysi som to robila, teraz sa už na seba po natočení scénky nechodím pozerať do tej kamery – načo? Je to zbytočné. Keď sme kedysi nacvičovali inscenácie, tak sme vždy na kamere kontrolovali, ako čo pôsobí, dnes už sa takéto veci nestíhajú – hlavne pri seriáli nie, tam nie je skrátka čas na nejakú kontrolu. Tak si hovorím, že načo by som vlastne do niekoho rýpala, že sa mi niečo na sebe v nejakom zábere nepáči, nechce sa mi tým už zapodievať a rozptyľovať,“ poznamenala charizmatická Bratislavčanka, ktorá je podľa vlastných slov veľkou fanúšičkou seriálov – avšak nie tých slovenských, ale zahraničných.

„Na seba sa nepozerám, sledujem len americkú HBO, na nej som videla snáď všetky seriály. Kúpila som si aj DVDčka, lebo mám pocit, že v porovnaní s tým, čo tu doteraz bolo, je to absolútna špica. A musím pochváliť aj Čechov. Pustina režisérov Alice Nellis a Ivana Zachariáša, to som videla tiež a je to niečo ozaj špičkové,“ uznala Studenková.

debata chyba
Viac na túto tému: #profesia #herectvo #seriál #spokojnosť #šťastie #postava #Zdena Studenková

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....