Tajné životy sa vracajú: Toto sú nové herecké posily obľúbeného seriálu!

Zo seriálu Tajné životy, ktorý vysielala verejnoprávna televízia, sa stal prekvapivý miláčik divákov pri obrazovkách. Nie je teda prekvapením, že na obrazovky prichádza druhá séria.

04.02.2017 14:00
Judit Bárdos a Zuzana Mauréry Foto:
Herečky Judit Bárdos (vľavo) a Zuzana Mauréry v jednej zo scén seriálu Tajné životy 2.
debata

Odštartuje v nedeľu večer odštartuje na Jednotke a pod vedením režiséra Jana Sebechlebského sa vrátia herečky a herci ako Zuzana Mauréry, Szidi Tobias, Gabriela Marcinková-Mihalčínová, Anna Šišková či Vladimír Kobielsky. Divákov však určite budú zaujímať aj nové posily projektu. Od nedele sa môžu tešiť aj na nasledujúce mena – herečky Zuzana Kanócz, Judit Bárdos, Dana Pribullová a herci Ady Hajdu či Marcel Ochránek prinesú do príbehu nové motívy a zaujímavé situácie.

Herečky Judit Bárdos (vľavo) a Zuzana Mauréry v...
Novou postavou v seriáli je aj Marcel Ochránek.
+3Herečka Dana Pribullová je novou postavou v...

Nové hrdinky v azylovom dome Druhá šanca

Karin Janáková (Zuzana Kanócz)
Farmaceutka Karin s malou dcérkou Rebekou hľadá v azylovom dome anonymitu a ochranu pred manželom. Odhalí svoje podozrenie, že Miloš sexuálne zneužíva ich 6-ročnú dcéru.

Anička Sedlárová (Dana Pribullová)
Pracuje v obchode. Predtým sa Anička pravidelne spovedala u staršieho farára Hupku a keď mu hovorila o týraní zo strany svojho manžela, ten ju nabádal k trpezlivosti a pokore. Až mladý kaplán jej chce pomôcť a keďže je zhrozený z toho, čo mu Anička povie, neváha a koná.

Svetlana Kubíková (Judit Bárdos)
Nie je úplne spôsobilá plniť si svoje materinské povinnosti. Muž ju bil a ona ho opustila. Je posadnutá svojím novým frajerom Heňom, ktorého stretla na internete. V azyláku mu perie, varí a jej dve deti kvôli tomu často zostávajú bez večere, neumyté a zamknuté v izbe.

Ústredným motívom druhej sezóny obľúbeného seriálu budú aj naďalej osudy zamestnancov azylového domu Druhá šanca a jeho starých i nových klientok, ktoré sa snažia začať nový život bez násilia a utrpenia. Každá postava si pritom nesie svoje tajomstvá a pocity viny či neviny.

Tvorcovia sa držia predovšetkým myšlienky, že moc násilia spočíva práve v jeho utajenosti za múrmi domovov či za etiketou spoločenských konvencií a v zahaľovaní viny. Ich zámerom je prostredníctvom silných emocionálnych príbehov tieto viny odhaľovať a tabuizované témy vystaviť verejnej diskusii.

Herečka Zuzana Kanócz je novou postavou v... Foto: RTVS
Herečka Zuzana Kanócz je novou postavou v seriáli Tajné životy. Herečka Zuzana Kanócz je novou postavou v seriáli Tajné životy.

Podľa autorky námetu Biby Bohinskej sa ľudia, ktorí trpia problémami, zvyčajne hanbia túto skutočnosť pred ostatnými priznať. „Snažili sme o to, aby žena, ktorá trpí, mohla povedať ‚Dostala som sa do bludného kruhu a potrebujem pomoc.‘ Veľa žien sa totiž z rôznych príčin hanbí otvorene rozprávať o svojich problémoch. Chceli sme, aby téma týrania žien prestala byť v spoločnosti tabu a aspoň trochu sa nám to vďaka seriálu podarilo,“ povedala.

Podľa slov tvorcov bude i druhá séria výpravná a plná zaujímavých exteriérových scén. Počas nakrúcania produkcia a štáb vystriedali viac ako 50 reálnych lokácií – nakrúcalo sa v prostredí kaštieľa a parku v Malinove, ale aj na súde, v centrále streetworkingu, herni, na oddelení intenzívnej starostlivosti v nemocnici, v katolíckom kostole či v ubytovni na okraji Bratislavy. V seriáli si zahralo spolu 131 hercov a 686 epizódnych postáv a komparzistov. Dramatické zápletky a náročné situácie si vyžiadali aj nakrúcanie za účasti kaskadérov.

Nová séria Tajných životov bude mať premiéru v dvoch po sebe nasledujúcich častiach 5. februára o 20:25 na Jednotke. RTVS na obrazovky prinesie spolu trinásť častí. Jeden diel potrvá 55 minút.

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Zuzana Kanócz #postava #Judit Bárdos #nováčik #Tajné životy #Dana Pribullová

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...