Z Dextera bude Kennedy! Herec Hall mieri do oceňovaného seriálu

Americký herec Michael C. Hall si zahrá v druhej sezóne historického seriálu The Crown (2016) spoločnosti Netflix.

12.02.2017 08:00
Morgan Macgregor a herec Michael C. Hall Foto: ,
Herečka Morgan Macgregor a herec Michael C. Hall na archívnom zábere.
debata

Rodák z mesta Raleigh v Severnej Karolíne sa predstaví ako 35. prezident USA John Fitzgerald Kennedy. Jeho manželku Jackie zase stvárni juhoafrická herečka Jodi Balfour, ktorá účinkovala napríklad vo filme Nezvratný osud 5 (2011).

Za seriálom The Crown stojí britský scenárista a dramatik Peter Morgan. Prvá sezóna, ktorá mala dovedna desať epizód, debutovala vlani v novembri a zamerala sa na posledné roky kráľovnej Alžbety II. ako princeznej a jej prvé roky na tróne. Mladú panovníčku stvárnila Claire Foy, jej manžela, princa Filipa si zahral Matt Smith. Okrem nich sa v projekte predstavil aj John Lithgow, ktorý sa ujal roly Winstona Churchilla, Vanessa Kirby v úlohe princeznej Margaréty či Jared Harris. Ten si zase zahral kráľa Juraja VI..

Séria má na konte dva Zlaté glóbusy. Jeden získala v kategórii Najlepší dramatický seriál a druhý si odniesla spomínaná Foy. Druhá sezóna, ktorá je momentálne v produkcii, by mala bezprostredne nadviazať na udalosti z finálovej časti prvej sezóny. Záver by mal priniesť koniec funkčného obdobia britského premiéra Harolda Macmillana v roku 1963. Projekt by mal podľa plánov sledovať šesť desaťročí Alžbetinej vlády.

Štyridsaťšesťročný Michael Carlyle Hall je známy zo seriálov Odpočívaj v pokoji (2001 – 2005) a Dexter (2006 – 2013), vďaka ktorému ho päť ráz nominovali na Zlatý glóbus, pričom raz sa mu podarilo cenu aj získať.

debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #seriál #rola #Michael C. Hall #The Crown

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...