V Pohotovosti na český spôsob arogantný lekár chýbať nebude

Na televízne obrazovky mieri nový český seriál z prostredia urgentu, pozrieť si ho môžu aj slovenskí diváci.

12.03.2017 00:00
Modrý kód Foto:
Herec Marek Němec ako chirurg David Hofbauer.
debata (2)

Seriály z lekárskeho prostredia sa stále tešia diváckej obľube. Urgentný príjem ponúka množstvo silných námetov a na túto skutočnosť stavili aj tvorcovia seriálovej novinky Modrý kód televízie Prima. Príbehy si budú môcť pozrieť aj slovenskí diváci na novom kanáli Prima Plus koncom marca, štart seriálu je naplánovaný na 25. 3.

Sabina Laurinová ako sestra Mery v seriáli... Foto: Prima
Sabina Laurinová Sabina Laurinová ako sestra Mery v seriáli Modrý kód.

Jednou z hlavných postáv Modrého kódu je 44-ročná herečka Sabina Laurinová, ktorá rozhodne nie je našim divákom neznáma. Na urgentnom príjme sa predvedie ako vrchná sestra Marie Černá, ktorú všetci okolo volajú Mery. Okolo sympatickej zdravotníčky sa rozohrajú nielen pracovné, ale aj súkromné vzťahy. Po rozvode síce podľa svojich slov s mužmi skončila, ale…

Hlavnou mužskou hviezdou seriálu je sympatický herec a divadelný režisér Marek Němec, ten sa predvedie v úlohe chirurga Davida Hofbauera. Ten pod rúškom arogancie a irónie ukrýva boj s maniodepresiou.
Herec Marek Němec ako chirurg David Hofbauer.
Sabina Laurinová (v  strede) ako sestra mery v...
+3Záber zo seriálu Modrý kód.
"Chcel by som robiť veci ako on, ale nemôžem. Mňa zaujímajú ľudia. Než niekoho pošlem do hája, z dvadsiatich strán riešim, či si to môžem vôbec dovoliť, či sa predsa nemôžem mýliť. To on strieľa od boku. Má pravdu a zároveň je sám neotrasiteľný. Z jednej strany má ľahší život, na druhú stranu tam je ale tieň jeho diagnózy. Je to skvele vyvážená postava. A to tak, aby to nebol len debil, ale debil, ktorý si to môže dovoliť,“ povedal Němec o svojej postave.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Sabina Laurinová #Prima PLUS #Modrý kód

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...