Alexander Bárta: Za Kordiakom mi je už teraz ľúto

Postava Milana Kordiaka, ktorú Bárta štyri roky stvárňoval v JOJ-kárskom seriáli Panelák, končí svoju životnú púť. Ako, na to si ešte budeme musieť počkať.

23.08.2012 09:00
Alexander Bárta Foto:
Postavu Kordiaka stvárňoval v Paneláku štyri roky.
debata

Na otázku, či sa mu sympatická postava mafiánskeho daňového poradcu Milana Kordiaka prejedla, Bárta odpovedal: „Neprejedla. Len som dostal ponuku, ktorá ma oslovila tak výrazne, že som toto rozhodnutie jednoducho spravil.“ Reč je o hlavnej postave v novom televíznom seriáli TV Markíza Horúca krv, kde stvárňuje Tomáša Lipanského, dediča rodinnej farmy, ktorého neprávom odsúdili za vraždu švagra.

Alexandra Bártu na novom projekte oslovil vyše tridsaťdielny, dobre napísaný scenár a predovšetkým jeho hlavná postava. „V istom životnom období si prejde skutočne veľa vecí, čo je pre herca príležitosť. Je tam naozaj čo hrať,“ povedal.

Bez okolkov však priznal, že za postavou Kordiaka mu bude veľmi smutno. „Bude mi ľúto, už teraz mi je. Takéto rozhodnutia nie sú ľahké. Ľúto mi bude aj za kolegami a celkovou atmosférou, ktorú sme pri natáčaní počas tých štyroch rokov mali.“

V minulosti v seriáli Panelák hrala aj Bártova životná družka Henrieta Mičkovicová. Scenárista Andy Kraus ju nechal zomrieť za to, že podobne ako Bárta teraz, odišla ku konkurencii.

Na Slovensku sa ešte stále nájdu herci, ktorí účinkovanie v televíznych seriáloch z princípu odmietajú. Alexander Bárta k nim rozhodne nepatrí. Okrem účinkovania v seriáloch je aj členom Slovenského národného divadla. Váži si viac divadelné či televízne ponuky? „Divadlo a televízia, to sú dve rozdielne veci, ktoré sa nedajú porovnávať. Srdcu bližšie mi je však divadlo. Je u mňa určite na prvom mieste,“ uviedol.

debata chyba

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...