Víťazom Talentu je spevák Pavlusík, Bílú nahneval maliar Dowis

Už tretieho víťaza má televízna šou Česko Slovenská má talent. Diváci TV JOJ a TV Prima v nedeľu večer rozhodli, že výhru 100 000 eur a cestu okolo sveta si zaslúži Jozef Pavlusík.

26.11.2012 00:01
Jozef Pavlusík. Foto:
Víťazom Česko Slovensko má talent 3 sa stal Jozef Pavlusík.
debata (6)

Mladý operný talent verdikt prijal so slzami dojatia. „Ste úžasní ľudia, neviem, čo mám povedať. Ďakujem vám všetkým. Fakt nemám slov,“ reagoval bezprostredne po vyhlásení Pavlusík.

„V prvom rade ďakujem rodine, mamine a otcovi, ktorí ma priviedli k spevu. Chcel by som sa poďakovať aj priateľke, jej rodine, všetkým známym a kamarátom, ktorí pri mne stále. Poďakovať sa chcem aj môjmu profesorovi spevu, ktorý sa mi nikdy neobrátil chrbtom – ani vtedy, keď ma vyhodili z konzervatória,“ pokračoval napokon Pavlusík. Nezabudol ani na svojich kolegov a moderátor Pyco si zavtipkoval, že išlo o najdlhší príhovor v histórii relácie.

Pavlusík porazil Alexa Dowisa – maliara so svetlom, ktorý patril medzi veľkých favoritov súťaže. Porotkyňu Luciu Bílú v nedeľu večer rozplakal, ale aj rozčúlil. Súťažiaci totiž dostali možnosť rozdeliť si hlavnú výhru, ak sa všetci dohodnú a odsúhlasia rozdelenie finančnej čiastky. Práve Dowis to odmietol. „Nechcem, aby si vyhral. Si vôl,“ reagovala nahnevaná porotkyňa.

Napokon sa mu však ospravedlnila a priznala, že sa nechala strhnúť. „Ty si ma štyrikrát rozplakal a raz rozhneval. Ale vlastne sa mi to páči. Umelec má vyvolávať emócie. Prepáč mi, že som bola taký vôl ja sama,“ odkázala mladému umelcovi Bílá. Neskôr naznačila, že tretí ročník ČSMT si užila najviac doposiaľ a teší sa už na štvrtú sériu. Je viac ako pravdepodobné, že ak sa uskutoční, nebude v nej chýbať ani Jaro Slávik a Martin Dejdar či dvojica moderátorov Martin Pyco Rausch a Jakub Prachař.

Počas finálového večera, ktorý vyvrcholil v bratislavskej Inchebe, vystúpilo deväť finalistov. Úvod večera patril tanečníkom z Credance. Tváre, ktoré nie sú neznáme – objavili sa už vo viacerých televíznych šou ako individuálni tanečníci, zahrali si aj v reklame. Ale na víťazstvo v Česko Slovensko má talent to nestačilo. Podobné platilo aj pre tanečnú formáciu Teulis, ktorá navyše svoje vystúpenie predviedla ako tieňové divadlo. Roztomilí Jumbochicks zastúpili tanečnú generáciu toho najnižšieho veku.

Nedeľňajší finálový večer dostala šancu predviesť svoj talent aj speváčka Katarína Landlová či tanečník Patrik Gluchowski. V spoločnosti tanečníkov predviedol vizuálne príťažlivú a veľkolepú šou. Ako však poznamenala aj porota, v toľkej veľkoleposti zanikla jeho vlastná výnimočnosť. Talentovaný bubeník Andrej Kampf skončil v diváckom hlasovaní na treťom mieste.

6 debata chyba

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...