Nielen Stankovú či Kolesárovú! 'Polda' Matásek má po boku ďalšiu Slovenku

Tvorcovia českého seriálu Polda znovu stavili na slovenský šarm.

26.02.2024 00:00
Polda, Barbora Bezáková Foto:
Barbora Bezáková je novou posilou v seriáli Polda.
debata

Počas týždňa sa na obrazovky Prima PLUS vrátil obľúbený seriál Polda a s ním hlavný hrdina v podaní herca Davida Matáska. Nové prípady začal riešiť so svojimi parťákmi, ktorých stvárňujú Vladimír Polívka a Igor Orozovič, ale aj s novými posilami. Po Jane Kolesárovej, ktorá už vo svojej úlohe celému oddeleniu šéfuje, tvorcovia opäť stavili na krásu a dôvtip slovenských žien. Seriálové rady totiž rozšíri Barbora Bezáková.

zväčšiť Jana Kolesárová a David Matásek v  seriáli Polda. Foto: Prima
Polda 9 Jana Kolesárová a David Matásek v seriáli Polda.

Slovenská herečka nastúpi do policajného laboratória ako mladá docentka Tereza Slámová. S novou posilou sa bude musieť vysporiadať nielen patológ Mráz (Jiří Vyorálek), ale jej múdrosť a vtip sa čoskoro začnú zvláštnym spôsobom dopĺňať aj s Michalovou (David Matásek) jednoduchou a nekompromisnou úprimnosťou.

zväčšiť Barbora Bezáková je novou posilou v seriáli Polda. Foto: FTV Prima
Polda, Barbora Bezáková Barbora Bezáková je novou posilou v seriáli Polda.

O predchádzajúcich sériách seriálu mladá herečka potuchy mala, pretože obdobný seriál točila na Slovensku. "Smiala som sa, že prvá veľká príležitosť tu a hneď podobný seriál, ako mám za sebou,“ prezrádza herečka, ktorá, hoci pochádza zo Slovenska, už niekoľko rokov žije v Českej republike. "Študovala som na brnenskej JAMU, som tu už od osemnástich rokov. Som rada, keď ma niekto pochváli, že na mojej češtine nie je počuť ten slovenský prízvuk. Dávam si záležať,“ priznáva Bezáková, ktorá tak vďaka Poldovi zažila stretnutie s Davidom Matáskom.

zväčšiť Alžbeta Stanková a David Matásek v seriáli Polda. Foto: Prima
thumbnail Polda 2 Alžbeta Stanková a David Matásek v seriáli Polda.

"Keď som sa dozvedela, že pôjdem na kasting s Davidom, bola som veľmi nervózna, ale už od prvého stretnutia bol veľmi milý, ústretový a priateľský. Veľa mi pomáhal v tom, ako som naskočila do rozbehnutého vlaku. Nasmiali sme sa a cítila som sa fakt ako dobre, takže zo mňa všetko opadlo. Aj keď sa natáčanie šiestej série skončilo, stále sme v kontakte. Keď je v Bratislave, tak mi napíše, či tam nie som. Bola som sa za ním pozrieť aj v divadle,“ hovorí Bezáková, ktorá hrá v seriáli forenznú analytičku.

V Poldovi sa už predviedla aj slovenská herečka Alžbeta Stanková. Hrala jednu z dám, ktoré sa venujú joge v štúdiu, kde sa nájde mŕtvola.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Barbora Bezáková

+ Nezabúdajte na vitamíny, vaše telo ich momentálne potrebuje najviac.
Máte pred sebou ťažký pracovný deň, všetko...

+ Nezabúdajte na výdatné raňajky, je to dôležité jedlo dňa.
Práca doma vás bude veľmi unavovať, musíte sa...