Mali sme výpadok pŕs, reagoval s humorom The Sun na konkurenciu

Bulvárny denník The Sun sa vysmial médiám, ktoré v minulých dňoch napísali, že najčítanejší britský denník zrejme "konečne" ustúpil od tradičných obrázkov polonahých dievčat na tretej strane.

23.01.2015 18:29
Ilustračný záber novín The Sun z Veľkej Británie. Foto: ,
Ilustračný záber novín The Sun z Veľkej Británie.
debata

S poznámkou „Mali sme výpadok pŕs“ na titulnej strane odkázal vo štvrtkovom vydaní na tretiu stranu s novým obnaženým dámskym poprsím.

Špekulácie ohľadom zásadnej redakčnej zmeny vyvolalo pondelňajšie vydanie denníka, v ktorom sa na tretej strane nečakane objavila modelka v spodnej bielizni, teda aj s podprsenkou. The Sun zábery neuverejňuje vždy – zámerne sa neobjavujú vo víkendových vydaniach a v posledných rokoch ich denník neobsahoval ani počas niektorých všedných dní.

K rozdúchanie úvah o tom, že The Sun zrejme nakoniec podľahol tlaku kritikov svojej „tretej strany“, ale prispel blízky denník The Times. V utorok totiž napísal, že redakcia od tejto tradície potichu ustupuje a že koniec nahotiniek schválil Rupert Murdoch, majiteľ oboch periodík.

The Sun dnes ale verejnosť vyvádza z omylu. „V súvislosti s nedávnymi správami v ostatných médiách by sme radi dali najavo, že toto je strana 3 a toto je snímka 22-ročnej Nicole z Bournemouthu,“ oznamuje text sprevádzajúci nový „topless“ obrázok. K celému humbuku denník ešte ironicky dodáva: „Radi by sme sa ospravedlnili novinárom z tlačených médií, televízií a rozhlasov, ktorí strávili uplynulé dva dni hovorením a písaním o nás.“

Snímky dievčat hore bez začal The Sun zverejňovať na tretej strane v roku 1970 krátko po tom, čo Murdoch denník kúpil. Nápad, ktorý prispel k prudkému rastu nákladu, skopírovali ďalšie bulváre v Británii aj v zahraničí, hoci niektoré od týchto snímok už upustili.

Polonahé dievčatá zvyčajne dopĺňa krátky text citujúci dosť nepravdepodobný názor modelky na nejakú aktualitu, často spojenú s témou, ktorú The Sun presadzuje.

Proti týmto fotografiám už dlhšiu dobu protestujú feministky, ale aj iní odporcovia, ktorí ich kritizujú ako sexistické a „z módy“. Protestné petície na internete podľa BBC už zhromaždila viac ako 250 000 podpisov. The Sun v írskom vydaní prestal tlačiť dievčatá s nahými prsiami už v roku 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #denník #titulka #noviny #The Sun #tretia strana #nahá modelka

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...