Najdrahšia kabelka sveta! Legendárny model predali za 203-tisíc eur

Legendárna kabelka Birkin francúzskej spoločnosti Hermés prelomila nový aukčný rekord.

02.06.2015 16:18
Birkin Bag z dielne Hermés Foto:
Záber na kabelku Birkin Bag z dielne Hermés, ktorá držala doterajší rekord v dražbe z roku 2011.
debata (4)

Neznámy záujemca získal na pondelňajšej aukcii v Hongkongu kabelku Birkin z krokodílej kože fuchsiovej farby zdobenú zlatom a diamantmi za rekordných 1,72 milióna hongkonských dolárov. Oznámila to dnes aukčná sieň Christie 's.

Pri prepočte na eurá dosahuje cena sumu takmer 203 tisíc eur. Doterajší rekord bol 185 500 eur, uviedla agentúra AP. Titul najdrahšej kabelky sveta potom mala niekdajšia kabelka Elizabeth Tayolorovej zdobená zlatom a diamantmi. V decembri 2011 sa predala za bezmála 200-tisíc eur.

Kabelka Birkin bola pomenovaná po britskej herečke a speváčke Jane Birkinovej, pre ktorú bola navrhnutá, a patrí medzi najluxusnejšie na svete. Jej cena sa začína na 9000 amerických dolároch, je na ňu poradovník a čaká sa na ňu niekoľko rokov. Samozrejme, rozmnožili sa aj falošné kúsky, ktoré zaplavili ulice po celom svete.

Kabelka bola jednou z viac ako 300 položiek, ktoré Christie's ponúka v hongkonskej aukcii. Hongkong sa v poslednej dobe stáva globálnym dražobným centrom vďaka bohatým Číňanom.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #rekord #Kabelka #Hermés #Birkin Bag #najdrajšia

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....