Kus dreva, na ktorom sa zachránila Rose v Titanicu, vydražli! Suma je ohromná

Od uvedenia filmu v roku 1997 fanúšikovia debatujú o tom, či bol panel dostatočne veľký, aby sa naň vošiel aj Jack a zachránil sa tak pred smrťou v ľadovom oceáne.

08.04.2024 00:00
titanic, dražba Foto:
Plávajúci kus dreva, ktorý v oscarovej snímke Titanic pomohol udržať hlavnú ženskú postavu Rose pri živote po potopení lode, sa v aukcii predal za 718 750 dolárov.
debata (1)

Plávajúci kus dreva, ktorý v oscarovej snímke Titanic pomohol udržať hlavnú ženskú postavu Rose pri živote po potopení lode, sa v aukcii predal za 718 750 dolárov. Informoval o tom server BBC News. Od uvedenia filmu v roku 1997 fanúšikovia debatujú o tom, či bol panel dostatočne veľký, aby sa naň vošiel aj jej milenec Jack a zachránil sa tak pred smrťou v ľadovom oceáne. Predaj sa uskutočnil v rámci aukcie rekvizít a kostýmov, ktoré vlastní reťazec reštaurácií a letovísk Planet Hollywood.

zväčšiť Plávajúci kus dreva, ktorý v oscarovej snímke... Foto: Profimedia
titanic, drevo Plávajúci kus dreva, ktorý v oscarovej snímke Titanic pomohol udržať hlavnú ženskú postavu Rose pri živote po potopení lode, sa v aukcii predal za 718 750 dolárov.

Fiktívny Jack, ktorého vo filmovom trháku stvárnil Leonardo DiCaprio, trval na tom, že panel – časť rámu dverí – bol dosť veľký iba pre Rose, ktorú hrala Kate Winslet. Neskôr kvôli tomu hrdina filmu zomrel v mrazivom Atlantiku.

V epizóde relácie Ničitelia mýtov z roku 2012 režisér Titaniku James Cameron prezradil, že kvôli tejto scéne dostáva denne desiatky e-mailov, v ktorých je Rose označovaná za „sobca“ a Jack za „idiota“. Debatu však ukončil s tým, že Jack podľa jeho scenára musel zomrieť. Pripustil však, že to „možno pokazili“ a drevený panel mali urobiť o niečo menší.

Podľa aukčnej siene Heritage Auctions bola rekvizita, často mylne považovaná za dvere, založená na kompletnom kuse trosiek zachránených z tragédie v roku 1912. Na adresu debaty o tom, či sa na panel mohli zmestiť obaja, sa v ponuke uvádza: „Rekvizita meria na dĺžku približne 2,4 metra a na šírku jeden meter.“

Medzi ďalšími rekvizitami, ktoré sa v aukcii objavili, bol bič z filmu Indiana Jones a chrám skazy, ktorý sa predal za 525 000 dolárov. Oblek Spidermana, ktorý nosil Toby Maguire, sa vydražil za 125 000 dolárov, zatiaľ čo sekera, ktorou Jack Nicholson vo filme Osvietení presekal dvere do kúpeľne, prilákala rovnakú sumu.

Aukcia, ktorá sa skončila v nedeľu večer, vyniesla 15,68 milióna dolárov, čo z nej robí jeden z najúspešnejších predajov zbierky rekvizít a kostýmov, uviedla spoločnosť Heritage Auctions.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #Titanic

+ Sústreďte sa viac na plusy, na mínusy pokojne zabudnite.
Sieťovanie je kľúčom k novým pracovným príležitostiam....

+ Nezabúdajte na svoje zdravie a začnite sa viac starať sami o seba.
Neinvestujte svoje peniaze do hazardných...