Vzácny modrý diamant našiel na aukcii nového majiteľa! Čiastka, ktorú zaplatil, ohromí

Bleu Royal patrí do kategórie fancy vivid, kam patria diamanty, ktoré majú najvyššiu možnú koncentráciu danej farby.

13.11.2023 11:00
diamant Foto: ,
Vzácny modrý diamant Bleu Royal.
debata

Vzácny modrý diamant Bleu Royal sa na aukcii vo Švajčiarsku predal za 43,8 milióna dolárov. S odkazom na aukčnú sieň Christie's, ktorá tento vzácny drahokam zasadený do prsteňa ponúkla v aukcii, o tom informovala agentúra Reuters.

diana Čítajte viac Jeden model za pol milióna! Tu sú šaty zosnulej princeznej Diany, ktoré sa v aukcii predali za ohromné sumy

Aukčná sieň odhadovala, že sa kameň s váhou 17,6 karátov predá až za 50 miliónov dolárov. „Je to obrovská čiastka, vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete,“ uviedol k výsledným 43,8 milióna dolárov šéf medzinárodného oddelenia šperkov Christie's Rahul Kadakia. Podľa jeho kolegu Maxa Fawcetta zo Ženevy jedinečnosť diamantu spočíva nielen v jeho sýto modrej farbe, ale aj v hruškovom tvare.

Flatiron Building Čítajte viac Kupec si vydražil slávny mrakodrap na Manhattane, keď prišlo na platenie... Čo bude so 'Žehličkou'?

„Naozaj splnil všetky požiadavky a preto sa nám podarilo prilákať zberateľov z celého sveta, od Ďalekého východu po Ameriku,“ uviedol Fawcett. Bleu Royal patrí do kategórie fancy vivid, kam patria diamanty, ktoré majú najvyššiu možnú koncentráciu danej farby. Tvorí iba jedno percento všetkých diamantov na svete. Rekordmanom je v tomto ohľade diamant Pink Star s váhou 59,6 karátov, ktorý sa v dražbe aukčnej siene Sotheby's v roku 2017 predal za 71,2 milióna dolárov. Dovtedy bol najdrahším predaným modrý diamant Oppenheimer Blue, za ktorý jeho nový majiteľ zaplatil 57,5 milióna dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #aukcia #diamant

+ Smiech je najlepší liek, dodáva zdravie a pozitívnu energiu.
Dobré plánovanie a organizácia sú kľúčmi k...

+ Pokúste sa prestať piť kávu práve teraz, bude to najlepšie pre vás.
Neberte prácu z domu ako dovolenku, práve...