Mňa nik nebude ignorovať... keď povedala túto vetu Douglasovi, mužom behal mráz po chrbte. Takto dnes žiari 'posadnutá' hviezda Osudovej príťažlivosti z 1987

Taká sugestívna a hrozivá až z toho behal mráz po chrbte. Herečku Glenn Closeovú preslávili mnohé úlohy, jedna z nich je však zapísaná navždy v pamäti mnohých divákov.

18.04.2024 00:00
Osudová príťažlivosť z roku 1987 Foto:
Záber z filmu Osudová príťažlivosť z roku 1987, ktorý zachytáva herečku Glenn Closeovú a herca Michaela Douglasa.
debata

Písal sa rok 1987, keď do kín prišla snímka Osudová príťažlivosť. Psychologický triller v hlavných úlohách s Closeovou a populárnym Michaelom Douglasom sa razom ocitla v centre pozornosti. Nielen pre mená hlavných hviezd, ale aj samotný námet a príbeh filmu.

864803051 Čítajte viac Po jeho boku túžili stáť mnohé, randil so slávnou režisérkou aj kráskou z dojáku Zoznámte sa, Joe Black. Keanu Reeves lásku nakoniec našiel u tejto dámy

Príbeh sa začal nevinným flirtom medzi právnikom Danom a hrdinkou Alex, ktorý sa však rýchlo vyvíja do vášnivej a násilnej aféry. Keď Dan chce skončiť s týmto vzťahom a snaží sa vrátiť k svojej rodine, Alex začne prejavovať znaky nebezpečnej posadnutosti. Jej obsesia prerastá do nekontrolovateľnej závislosti, čo vedie k sérii udalostí s tragickými následkami.

Modelka Behati Prinsloo a jej manžel Adam...
Herečka Brie Larson v kreácii Chanel Haute...
+27Americká herečka a režisérka Olivia Wilde na...

„Mňa nikto nebude ignorovať, Dan,“ znie jedna z najslávnejších viet, ktorá divákom zostala v pamäti. Herečka Glenn Close opísala postavu Alex Forrestovej ako jednu z najkomplexnejších úloh svojej kariéry. Páčilo sa jej, že otočila tradičné vnímanie a zobrazovanie ženských hrdiniek a urobila z nej ženu, ktorá je súčasne krehká aj silná, sympatická aj desivá.

Herečka Glenn Close. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
2024 Breakthrough Prize Ceremony Herečka Glenn Close.

Zaujímavosťou pritom je, že film mal byť pôvodne komédiou, no režisér Adrian Lyne sa napokon rozhodol nakrútiť ho ako triller. Obom hercom vyniesol nomináciu na Oscara a samotná snímka nazbierala v roku 1988 až šestnásť nominácií.

Angelina Jolie Čítajte viac Úchvatná Angelina Jolie ozdobila muzikálovú premiéru. Spoločnosť po jej boku? Tak to je prekvapenie

Herečka Glenn Close, ktorá dodnes patrí medzi najväčšie hollywoodske ikony, sa len nedávno objavila na významnom podujatí Breakthrough Prize Ceremony. Dnes 77-ročná herečka žiarila v nohavicovom komplete zlatej farby a s krátkym zostrihom, ktorý už nosí pár rokov.

zväčšiť Herec Michael Douglas v roku 2023 na filmovom... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Michael Douglas Herec Michael Douglas v roku 2023 na filmovom festivale v Cannes.

Napriek tomu, že Glenn Close patrí medzi najväčšie talenty Hollywoodu, je jednou zo smoliarok, ktorým sa nikdy nepodarilo získať cenného Oscara. Okrem nominácie za výkon v Osudovej príťažlivosti bola nominovaná celkovo šesťkrát, naposledy v roku 2021 za výkon vo filme Hillbilly Elegy.

Herečka Glenn Close.
Herečka Glenn Close v róbe Christian Dior.
+9Herečka Glenn Close.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Douglas #zmena #rola #Glenn Close #hviezdy po rokoch

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...