Kráľ Karol III. s úsmevom od ucha k uchu na záhradnej párty, na syna Harryho nebol čas. A čo brat William? Toto je odpoveď...

Britský princ Harry prišiel do Londýna pri príležitosti desiatich rokov od založenia športových hier Invictus Games pre invalidných vojnových veteránov, v ktorých organizovaní sa dlhodobo angažuje.

09.05.2024 08:03
Princ Harry Foto: ,
Princ Harry prichádza do Katedrály svätého Pavla a zdraví dav.
debata (2)

Pri oslavách v katedrále svätého Pavla bol pritom v stredu popoludní len niekoľko kilometrov od svojho otca, kráľa Karola III., no nestretol sa s ním – tak, ako to potvrdil ešte pred udalosťou aj Harryho hovorca. Médiá to pripisujú pretrvávajúcim chladným vzťahom medzi Harrym a zvyškom britskej kráľovskej rodiny.

Britský princ Harry na archívnom zábere z februára. Čítajte viac Princ Harry je doma v Británii, chorého otca nestretne, uviedol jeho hovorca. Dôvod? Kráľ nemá čas...

Príchod princa Harryho do katedrály pozorne sledovali médiá aj verejnosť, ktorá však musela zostať za kovovými zátarasami. Podľa televízie Sky News mal Harry ešte večer čítať úryvok z biblie. Server tejto stanice si tiež všimol, že Harryho prišli podporiť súrodenci jeho zosnulej matky Diany. Práve v katedrále svätého Pavla sa v roku 1981 brali Harryho rodičia.

Princ Harry prichádza do Katedrály svätého...
Princ William na hrade Windsor odovzdal...
+7Režisér a producent Ridley Scott získal z rúk...

Zatiaľ čo sa mladší z dvoch synov kráľa Karola III. objavil v Katderále svätého Pavla, jeho otec v sprievode manželky, kráľovnej Camilly hostil verejnosť na záhradnej slávnosti v Buckinghamskom paláci. Médiá majú zábery srdečne pôsobiaceho Karola III., ako sa zdraví s pozvanými hosťami. Samozrejme, po ich zverejnení sa objavili aj komentáre na sociálnych sieťach, ktoré poukazujú na to, že monarcha si našiel čas na verejnosť, ale nie na vlastného syna.

zväčšiť Kráľ Karol III. sa zúčastnil na záhradnej... Foto: SITA/AP, Jordan Pettitt
Kráľ Karol III. sa zúčastnil Kráľ Karol III. sa zúčastnil na záhradnej slávnosti Royal Garden Party v záhradách Buckinghamského paláca.

Kráľ, ktorý sa lieči s rakovinou, sa s Harrym veľmi krátko stretol naposledy vo februári, keď verejne oznámil, že sa lieči. Podľa Harryho hovorcu je kráľov diár tak zaplnený, že nie je čas na schôdzku so synom. Harry však otcovo vyťaženie plne chápe a dúfa, že sa s otcom čoskoro stretne, uviedla s odvolaním sa na princovho hovorcu stanice BBC.

Princezná Sofia Čítajte viac Dcéra kráľa Felipeho a Letizie oslavovala na internáte 17, hosťom na jej párty hrozilo vylúčenie zo školy! Dôvodom nebol alkohol, ale... Ponožky

V rovnaký deň sa pracovným povinnostiam venoval aj Harryho starší brat – princ William. Ten na hrade Windsor odovzdal vyznamenanie a rád britského impéria režisérovi a producentovi Ridleymu Scottovi (foto v galérii). Vzťahy dvoch bratov sú údajne ešte napätejšie, ako medzi Harrym a Karolom III., takže neprekvapuje, že ani oni dvaja sa nestretli.

Princ Harry prichádza do Katedrály svätého... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Princ Harry prichádza do Katedrály svätého Pavla a zdraví dav. Princ Harry prichádza do Katedrály svätého Pavla a zdraví dav.

Princ Harry v súlade s kráľovskou rodinnou tradíciou navštevoval vojenskú akadémiu v Sandhurste, nasledovalo desať rokov v britskej armáde vrátane dvoch bojových misií v Afganistane. V júni 2015 Harry odišiel z aktívnej služby u armády a ponechal si úlohu hlavného organizátora charitatívnej súťaže invalidných vojnových veteránov Invictus Games, na ktorých založení sa podieľal. Vlani sa hry konali v Nemecku, budúci rok ich už druhýkrát bude hostiť Kanada.

Pozrite si tiež
Pozriem sa do zrkadla a hovorím si vau, opisuje Hlaváčková. Za tento pocit vďačí...
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry #kráľ Karol III.

+ Pri športe si vyberajte také aktivity, ktoré vám spevnia brušné svalstvo.
Využívanie aplikácií na zlepšenie...

+ Stres máte z toho, že sa musíte neustále podriaďovať, povedzte svoj názor.
Dôvodom vašich hádok budú...