Fanúšikovia Paneláku ju určite spoznajú! Pripomína krásnu Snehulienku, ale... Toto je princezná z novej vianočnej rozprávky

Na prvý pohľad pôsobí ako Snehulienka. Nežná tmavovláska s modrými očami, Katarína Krajčovičová, stvárňuje hlavnú hrdinku vianočnej rozprávky Tri zlaté dukáty, ktorá sa k divákom RTVS dostane na Štedrý deň.

15.12.2023 13:00
Katarína Krajčovičová Foto:
Katarína Krajčovičová stvárňuje hlavnú hrdinku vianočnej rozprávky Tri zlaté dukáty.
debata (3)

„Hoci krstná mama ma odmalička volala princeznička, ku Snehulienke ma neprirovnávali,“ rozosmeje sa na úvod rozhovoru mladá herečka. V novinke hrá zámockú pani Júliu, ktorú pred 300 rokmi zakliali mocichtiví príbuzní, aby sa zmocnili jej titulu a majetku. „Korunku zo zlata síce nemá, ale áno, Júlia je princezná,“ prezrádza herečka. Jej filmová postava je odsúdená zjavovať sa každých sto rokov, kým sa nenájde niekto, kto ju za zlatý dukát odkľaje…

Pripomína Snehulienku, ale... Toto je princezná z novej vianočnej rozprávky
Video

Krajčovičovú si do príbehu vyhliadol Stanistav Párnický, ktorý s projektom Tri zlaté dukáty začal. „Keď mi oznámili, že som získala hlavnú rolu v rozprávke, prevalcovala ma obrovská radosť. Až neskôr mi dochádzalo, aká je to ohromná zodpovednosť. A ešte len bude… Na rozprávku totiž netrpezlivo čaká celá moja rodina, všetci priatelia a známi,“ prezradila 24-ročná herečka.

Po nečakanom úmrtí Stanislava Párnického projekt prevzala Mariana Čengel Solčanská, ktorá nadviazala na jeho pôvodný zámer – nakrútiť štedrovečernú televíznu rozprávku ako klasický príbeh o boji dobra so zlom. „V režisérke Solčanskej som mala obrovskú istotu. Ona je pre mňa filmárskou ikonou, ktorej som stopercentne verila. Spoliehala som sa na jej vedenie na pľaci, zo svojej strany som sa snažila ponúknuť čo najviac. Verím, že rozprávka sa divákom bude páčiť,“ dodala.

Katarína Krajčovičová stvárňuje hlavnú hrdinku...
Katarína Krajčovičová stvárňuje hlavnú hrdinku...
+4Katarína Krajčovičová stvárňuje hlavnú hrdinku...

Televízna novinka hercov zaviedla na krásne lokácie, fotogenické zábery vznikali v Oravskom podzámku, v Zuberci či na hrade Beckov. „Nakrúcanie v exteriéri je samozrejme celom iné než v komforte interiéru. Počas júla, kedy sme exteriéry točili, sa teploty šplhali vysoko nad tridsiatku. Mala som na sebe nielen hrubý kostým, ale bod ním niekoľko ďalších sukní, takže som sa poriadne trápila. Fyzicky to bolo náročné,“ opisuje Krajčovičová.

Júlia bola síce jej prvou filmovou rolou, ale úplným nováčikom pred kamerou Krajčovičová nebola. Skalní fanúšikovia seriálu Panelák si môžu peknú brunetku pamätať ako seriálovú Mirku Prieložnú. „Hrala som dcéru Lucie Lapišákovej a Marcela Ochráneka,“ približuje herečka, ktorá mala v tom čase 17 rokov. „Keď som sa dostala na nakrúcanie jojkárskeho Paneláku, zostala som nadšená doslova zo všetkého a o mojej profesii bolo rozhodnuté.“

Celkom prvé herecké skúsenosti nabrala ešte počas štúdia na bratislavskom gymnáziu, kedy začala navštevovať dramatický krúžok Biele divadlo. „Aktuálne študujem v piatom ročníku VŠMU, čakajú ma štátnice a ročníková inscenácia, ktorú začneme skúšať od februára.“ Okrem rozprávky sa na obrazovke RTVS objaví aj v seriálovej novinke Čas nádejí, v ktorej stvárňuje židovské dievča Irenu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #vianočná rozprávka #Tri zlaté dukáty #Katarína Krajčovičová

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...