Pozrite na jej premenu! Na Vianoce zažiarila v Troch zlatých dukátoch, teraz prichádza v celkom inej podobe. V seriálovej novinke RTVS

V nedeľu večer štartuje na obrazovke RTVS očakávaná seriálová novinka Čas nádejí.

05.01.2024 12:00
Katarína Krajčovičová Foto:
Katarína Krajčovičová ako Júlia v Troch zlatých dukátoch (vľavo) a ako Irena v seriáli Čas nádejí.
debata

V dramatickom príbehu plnom emócii a napínavých zvratov, ktorý mapuje osudy slovenskej rodiny v priebehu rokov 1914 až 1951, diváci uvidia mnoho známych tvárí, ale tvorcovia dali šancu aj mladým hereckým talentom.

zväčšiť Daniel Žulčák v seriáli Čas nádejí. Foto: RTVS
Daniel Žulčák Daniel Žulčák v seriáli Čas nádejí.

V hlavnej úlohe sa predvedie herec Daniel Žulčák, ktorého diváci poznajú napríklad zo seriálu Vlci televízie JOJ, v ktorom si zahral hlavnú mužskú rolu. V novinke RTVS, pod ktorou je podpísaný režisér Ján Sebechlebský, stvárňuje postavu Gézu Violu. Ako prezradil, projekt Čas nádejí je pre neho výrazne odlišný od tých, v ktorých sa už objavil: „Nakrúcanie sa veľmi podobalo filmovej výrobe, na projekt sme mali omnoho viac času. Projekt je zaujímavý tým, že ide o dobovku, v ktorej sa presúvame o 100 rokov dozadu. Tým pádom je aj reč trocha iná, snažíme sa prispôsobiť dobe, v ktorej sa dej odohráva,“ opísal predstaviteľ hlavnej mužskej úlohy. Pred kamerami diváci uvidia vyše 35 rokov jeho života, od 25-ročného mladíka až po 60-nika.

zväčšiť Katarína Krajčovičová ako Irena v seriáli Čas... Foto: RTVS
Katarína Krajčovičová Katarína Krajčovičová ako Irena v seriáli Čas nádejí.

Okrem Žulčáka sa v seriáli predvedú herci ako Dominika Morávková-Zeleníková, Zuzana Mauréry, Martin Šalacha, Matej Landl, Judit Pecháček, Juraj Hrčka, Peter Kočiš a mnohí ďalší. V jednej z úloh sa diváci stretnú s herečkou Katarínou Krajčovičovou, ktorá na Štedrý deň zažiarila ako hlavná ženská hrdinka vianočnej rozprávky Tri zlaté dukáty. Potom, čo si zahrala rolu princeznej, v Čase nádejí stvárni židovské dievča.

zväčšiť Katarína Krajčovičová ako Irena v seriáli Čas... Foto: RTVS
Katarína Krajčovičová Katarína Krajčovičová ako Irena v seriáli Čas nádejí.

„Stvárňujem Irenu, ktorá sa zamiluje do chlapca a ich príbeh lásky prenasledujú rôzne komplikácie, keďže ich vzťah sa odohráva v 40-tych rokoch, v čase prenasledovania Židov. Práve fakt, že Irena je Židovka, jej komplikuje nielen vzťah, ale aj život, osud ju zavedie aj do tábora v Seredi,“ čo-to o svojej postave prezrádza Krajčovičová, ktorá aktuálne študuje v piatom ročníku na VŠMU.

Katarína Krajčovičová Čítajte viac Fanúšikovia Paneláku ju určite spoznajú! Pripomína krásnu Snehulienku, ale... Toto je princezná z novej vianočnej rozprávky

Historický seriál Čas nádejí mapuje osudy slovenskej rodiny v priebehu rokov 1914 až 1951. V dramatickom príbehu má divák možnosť sledovať najvýznamnejšie historické míľniky nášho národa: prvú svetovú vojnu a rozpad Rakúsko -Uhorska, vznik Československej republiky, druhú svetovú vojnu, Slovenské národné povstanie, či február 1948. „Seriál dáva divákovi možnosti klásť si otázky, ako by sa v danej situácii zachoval on sám. Je to seriál, v ktorom sú obsiahnuté pestré farby života a filmový výtvarný spôsob rozprávania by to mal len potvrdiť. Náročnosť projektu je vyvážená atraktivitou a verím, že i diváckou príťažlivosťou moderne natočeného slovenského historického seriálu,“ povedal režisér Ján Sebechlebský.

Dominika Morávková hrá v novom seriáli
Video
Populárna herečka o svojej novej úlohe aj o hudbe a rodine / Zdroj: TV Pravda
Daniel Žulčák v seriáli Čas nádejí.
Katarína Krajčovičová ako Irena v seriáli Čas...
+15Martin Šalacha a Daniel Žulčák v seriáli Čas...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Žulčák #Tri zlaté dukáty #Katarína Krajčovičová #Čas nádejí

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...