Jojka v tichosti pripravovala veľkú zmenu v spravodajstve, dotkne sa všetkých moderátorov! Reaguje Belányiová aj Mečiar

Už o pár dní čaká divákov spravodajstva televízie JOJ zmena, ktorú určite zaregistrujú. V tichosti sa pripravovala takmer rok. Čo na ňu hovoria moderátori?

24.02.2024 00:00
Andrea Pálffy-Belányiová Foto:
Moderátori Andrea Pálffy-Belányiová a Ján Mečiar.
debata (25)

Od soboty 2. marca začne Jojka vysielať všetky spravodajské relácie z nových štúdií. Prvýkrát sa v nich odvysielajú Krimi a Noviny TV JOJ. Vo veľkom novom štúdiu dostanú svoj priestor aj Ranné noviny, Noviny o 12, Topstar, Šport i Najlepšie počasie.

Moderátori relácií TV JOJ predstavili novinárom...
Záber na nové spravodajské štúdio TV JOJ.
+10Moderátori relácií TV JOJ predstavili novinárom...

Prvé plány o nových štúdiách pre spravodajstvo televízie JOJ aj JOJ 24 vznikli vo februári 2023. Takmer rok trvala architektonická a technologická príprava a samotná realizácia. Aktuálne sú to najmodernejšie spravodajské štúdiá na Slovensku s novými možnosťami, ktoré dokážu spravodajstvo zatraktívniť a informačne obohatiť. Pozadie v štúdiách tvorí digitálny horizont, pred ním sa nachádzajú LED steny s vysokým rozlíšením. Za hlavným spravodajským pultom, odkiaľ sa budú vysielať NOVINY TV JOJ, je najväčšia obrazovka, na ktorej je možné zobraziť naraz dva živé vstupy z dvoch rôznych miest. „Príprava aj realizácia boli precízne a dlhé, no v tejto chvíli môžem povedať, že od marca ponúkneme divákom aktuálne najmodernejšie spravodajské štúdiá na trhu. Verím, že ich diváci ocenia a dostanú tak ešte lepšie, atraktívnejšie a bohatšie informácie,“ povedal šéf spravodajstva Roland Kubina.

zväčšiť Moderátor Pavol Michalka. Foto: JOJ
pavol michalka Moderátor Pavol Michalka.

Prácu v nových štúdiách už istý čas trénujú aj známe tváre spravodajstva – Ján Mečiar, Andrea Pálffy-Belányiová, Aneta Parišková, Pavol Michalka, Jana Krescanko Dibáková a mnohí ďalší. „Mám trošku divadelný background a tak sa teším najmä na novinku, ktorú práca v nových štúdiách priniesla. Doteraz sme Krimi moderovali za stolom, po novom sa už budeme môcť aj prechádzať po štúdiu. Pre mňa ide o novinku, z ktorej mám veľkú radosť,“ opisuje dlhoročná tvár relácie Krimi, Pavol Michalka. Ako dodal, s manželkou a s jej ročníkovým vedúcim z VŠMU majú bábkové divadlo, do ktorého chodia hrať. „Po práci v spravodajstve vnímam divadlo ako príjemný relax,“ dodáva a na margo nových štúdií ešte dodáva: „Nové štúdiá osobne vnímam ako čerstvý vietor do mojej práce, človek niečo také občas potrebuje.“ Michalka je tvárou relácie Krimi od roku 2008, stál pri jej štarte.

zväčšiť Moderátori Aneta Parišková a Ján Mečiar. Foto: JOJ
Aneta Parišková a Ján Mečiar Moderátori Aneta Parišková a Ján Mečiar.

Spravodajstvo z nových štúdií si diváci budú môcť pozrieť prvý raz 2. marca, tento deň sa spája aj so štartom televízie JOJ, ktorá začala vysielať v roku 2002. Ale na dátum 2. marec rozhodne nezabudne ani moderátorka Andrea Pálffy-Belányiová. „Áno, ja som prototyp lojálneho zamestnanca, narodeniny oslavujem spolu s televíziou a teraz ich oslávim štartom vysielania z nového štúdia, keďže 2. marca mám službu, večer vysielam,“ teší sa sympatická tmavovláska. Aj ona upozorňuje práve na novinku, ktorú už spomínal Pavol Michalka. „Po novom budeme musieť v štúdiu aj chodiť, nielen sedieť za pultom, čiže musíme byť komplet oblečení. Doteraz sme boli ‚hore‘ oblečení do vysielania, ale dole sme mali čokoľvek – muži v lete občas aj šortky, my napríklad rifle, čo sa zmení. A celé vysielanie musia byť lodičky na nohách,“ smeje sa obľúbená moderátorka.

zväčšiť Moderátori relácií TV JOJ predstavili novinárom... Foto: TV JOJ
nové štúdio TV JOJ, Ranné noviny Moderátori relácií TV JOJ predstavili novinárom nové spravodajské štúdio TV JOJ. Na fotografii sú moderátori Ranných novín TV JOJ Bibiana Ondrejková a Dodo Kuriľák.

Na jednu z noviniek upozornil aj moderátor spravodajstva, Ján Mečiar, hoci, ako tvrdí, nové štúdiá predstavujú enormné množstvo práce a vylaďovania najmä pre technikov v televízii. „Ja si myslím, že je to veľká záťaž pre technikov, aby všetko šliapalo tak, ako má. My, moderátori, predsa len veľa možností zasiahnuť nemáme, jednou z noviniek pre nás bude ovládanie čítačky. Doteraz nám texty, ktoré idú na čítačke, posúvali ľudia v réžii, teraz si ich budeme ovládať my. Musíme sa so spolu-moderátorkou dohodnúť, kto bude texty posúvať, máme na to špeciálny pedál,“ prezrádza.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Andrea Pálffy-Belányiová #Pavol Michalka #Ján Mečiar

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...