Víkend prinesie zlomový deň pre Jojku, veľký deň pre jej stálicu! Andrea Pálffy-Belányiová: Ja som prototyp...

Moderátorka Andrea Pálffy-Belányiová je spätá so spravodajstvom vyše 20 rokov, na obdobie začiatku svojej kariéry si dobre spomína.

28.02.2024 00:00
Andrea Pálffy-Belányiová Foto:
Andrea Pálffy-Belányiová v novom spravodajskom štúdiu TV JOJ.
debata (1)

Od soboty 2. marca začne Jojka vysielať všetky spravodajské relácie z nových štúdií, ide o zlomový okamih, ktorý televízia v tichosti pripravovala takmer rok. Prvýkrát sa v nich odvysielajú Krimi a Noviny TV JOJ. Tento deň sa spája aj so štartom televízie JOJ, ktorá začala vysielať v roku 2002. Ale na dátum 2. marec rozhodne nezabudne ani moderátorka Andrea Pálffy-Belányiová (47). „Áno, ja som prototyp lojálneho zamestnanca, narodeniny oslavujem spolu s televíziou a teraz ich oslávim štartom vysielania z nového štúdia, keďže 2. marca mám službu, večer vysielam Noviny TV JOJ,“ teší sa sympatická tmavovláska. Ako oslávenkyňa nezabudne na pohostenie kolegov, tento zvyk sa v redakcii dodržiava roky. "Áno, tradíciu priniesť niečo slané, sladké všetci poctivo dodržiavame.“

zväčšiť Moderátori Andrea Pálffy-Belányiová a Ján Mečiar. Foto: Profimedia
Andrea Pálffy-Belányiová Moderátori Andrea Pálffy-Belányiová a Ján Mečiar.

Po technickej stránke sa nové štúdia pripravovali takmer rok, moderátori v nich trénuje vyše mesiaca. "Po novom budeme musieť v štúdiu aj chodiť, nielen sedieť za pultom, čiže musíme byť komplet oblečení. Doteraz sme boli ‚hore‘ oblečení do vysielania, ale dole sme mali čokoľvek – muži v lete občas aj šortky, my napríklad rifle, čo sa zmení. A celé vysielanie musia byť lodičky na nohách,“ smeje sa obľúbená moderátorka.

Moderátori relácií TV JOJ predstavili novinárom...
Záber na nové spravodajské štúdio TV JOJ.
+10Moderátori relácií TV JOJ predstavili novinárom...

Pálffy-Belányiová je spätá so spravodajstvom vyše 20 rokov, na obdobie začiatku svojej kariéry si dobre spomína. Ešte ako vysokoškoláčka prišla do štúdia košickej televízie TV Naša. „Sídlila v nádhernej historickej budove, ale štúdio bolo úplne jednoduché – stôl a pred moderátormi kamera. Myslím, že čítačky vtedy ešte neboli, išli sme z papierov,“ zaspomínala si rodáčka z Košíc. A hoci práca v spravodajstve televízie sa stále vyvíja, čo sa techniky týka napreduje priam míľovými krokmi, ‚gro‘ podľa nej zostáva. „Ako moderátor musíte byť v štúdiu a odovzdať divákovi informáciu.“

Za roky pôsobenia v televízii má už za sebou aj okamihy, kedy v štúdiu technika zlyhala. Stresujúce spomienky na na takéto udalosti však moderátorku neprenasledujú. „Áno, stane sa, že vypadne čítačka, no tým, že má človek v spravodajstve už odrobené toľko rokov, vie zareagovať, text dopovie, prípadne sa nejako vynájde, napríklad rýchlo uvedie ďalšiu reportáž,“ pokojne dodáva.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #spravodajstvo #TV JOJ #Andrea Pálffy-Belányiová #Noviny TV JOJ

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...