Slovenka triumfovala jednoznačne, Slovák ohúril energiou: Nové tváre z Elite Model Look majú sľubnú budúcnosť, rolu v nej zohrá...

Domáci svet modelingu je znovu bohatší o nové tváre. Pri súťaži, ktorá už viac ako tri dekády hľadá nové tváre pre módny svet, však už nie je krása tým najpodstatnejším. Ba čo viac, experti hovoria, že dnes nestačí.

31.08.2023 09:49 , aktualizované: 12:33
Zuzana Kistyová a Ivo Korčák Foto:
Slovenskí víťazi súťaže Elite Model Look 2023 - Zuzana Kistyová a Ivo Korčák.
debata (1)

Stredajší slávnostný večer v Španielskej sále Pražského hradu znovu patril česko-slovenskému finále súťaže Elite Model Look. Po minuloročnom svetovom finále, na ktoré sa zlietli adepti a adeptky s ambíciami ovládnuť svet módy, sa tentoraz pozornosť opäť obrátila smerom na slovenské a české talenty. Víťazov však bolo nakoniec až päť.

Erika Palkovičová Čítajte viac Za menej ako 10-tisíc nevstať z postele? Aj dnes sú také modelky, vraví slovenská kráska. Súťaž nevyhrala, svet módy ju miluje už 14 rokov

Popri Slovákoch Zuzane Kistyovej a Ivovi Korčákovi a českých víťazoch Anete Matúškovej a Filipovi Kocábekovi sa porota rozhodla vyhlásiť aj víťaza za Ukrajinu – stal sa ním Nikita Podovaylenko.

Pätica víťazov si počas večera užila prvý veľký mediálny nápor. Novinári, redaktori a tiež fotografi s kameramanmi sa na nich vrhli, ale kvinteto dospievajúcich ľudí zvládlo túto prvú skúšku s prehľadom. „Bola som už v agentúre pred samotným finále. Zavolali ma však na kasting a po ňom prišla aj správa, že postupujem do finále,“ uviedla pre Pravdu 18-ročná Zuzana Kistyová, ktorá zvíťazila ako nová modelingová nádej za Slovensko.

Slovenskí víťazi súťaže Elite Model Look 2023 -...
Herečka Hana Vagnerová v kreácii Borisa Kráľa...
+45Moderátorka Eva Perkausová.

Jej mužským kolegom, ktorý sa tešil z vyhlásenia svojho mena pred plnou sálou, bol len o rok starší Ivo Korčák zo Starej Ľubovne. „Našli ma cez internet, keďže pochádzam z malého mesta a tam to skautovanie nových modelingových tvárí nejde úplne ľahko. Zavolali ma do agentúry a poslali do súťaže. Bola to moja naozaj prvá veľká modelingová skúsenosť. Niečo veľmi veľké. Priznám sa tiež, že keď som sem mal ísť, nevedel som úplne do čoho idem. Takúto atmosféru a také množstvo ľudí som nečakal,“ opísal nadšený Korčák.

Víťazi Elite Model Look 2023 za Slovensko Zuzana Kistyová a Ivo Korčák.
Video
Zdroj: Zdeno Gáfrik via mReportér

Nadšenie však netajil ani Saša Jány, šéf agentúry Elite Praha a Elite Bratislava. Podľa neho práve slovenskí víťazi boli od prvej chvíle skutoční favoriti. „Niekto to má v sebe, ako napríklad Ivo. To sme videli aj pri fotení pre ELLE. On sa postavil pred objektív a má v sebe taký výraz, emóciu a energiu. Venuje sa herectvu, takže aj to mu pomáha,“ opísal Jány. Tiež prezradil, že napríklad víťazstvo Zuzany Kistyovej bolo jednoznačné. „Porota sa zhodla jednohlasne,“ uviedol, ale tiež dodal, že v prípade českých dievčat boli až štyri účastníčky, ktoré mali takú osobnosť, že mohla vyhrať každá jedna. Šťastie sa napokon usmialo na Anetu Matúškovú.

Topmodelka Daniela Peštová a jej partner Pavol... Foto: Profimedia
Topmodelka Daniela Peštová a jej partner Pavol Habera. Topmodelka Daniela Peštová a jej partner Pavol Habera.

Práve osobnosť sa ako slovo skloňovalo počas večera viackrát. A nepadalo len z úst modelingového experta. Aj Slovák Ivo Korčák má ambíciu zaujať svojou osobnosťou na svetovom finále a uvedomuje si, aké dôležité je urobiť dojem. „Budem robiť všetko preto, aby som spravil čo najlepší dojem. Neviem, či môžem vyhrať, ale určite v to dúfam. Hoci aj toto považujem za veľký úspech, možnosť, že na svetové finále pôjdem,“ vysvetlil pre Pravdu.

Heidi Klum Čítajte viac Tu je víťazka šou Germany's Next Topmodel! Heidi Klumovú v ničom nepripomína: Módny priemysel sa mení, tvrdí

Obaja slovenskí víťazi sa zhodli, že ak by zajtra zavolali z agentúry s ponukou na fotenie či prehliadku v Paríži, neváhal by ani jeden. Kistyová však tiež zdôraznila, že rezignovať na školu neplánuje. „Som v poslednom ročníku strednej a rada by som pokračovala na vysokej škole. Chcela by som sa zaoberať cestovným ruchom a plánujem prísť študovať do Prahy,“ prezradila pre Pravdu.

Víťazi finále Schwarzkopf Elite Model Look 2023... Foto: Profimedia
801557844 Víťazi finále Schwarzkopf Elite Model Look 2023 - zľava: Nikita Podovaylenko za Ukrajinu, Ivo Korčák za Slovensko, Filip Kocábek za Česko, Zuzana Kistyová za Slovensko a Aneta Matúšková za Česko.

Na stredajšom gala finále, ktoré moderovala speváčka Katarzia, sa však okrem spomenutých objavilo množstvo nových nádejí, na ktoré sa prišli pozrieť odborníci z celého sveta. A, samozrejme, nechýbali ani známe tváre. Víťazom tlieskali ich predchodkyne či tútorky ako Michaela Kocianová, Saša Gachulincová, Daniela Peštová alebo Tereza Maxová. Prišli tiež herečky Lucia Hurajová, Diana Mórová alebo Hana Vagnerová a Jitka Schneiderová. Všetkých hostí si pozrite v našej galérii. Počas dňa ju budeme aktualizovať o ďalšie zábery.

Pozrite si tiež: Rozhovor s topmodelkou Erikou Palkovičovou

Krásnu Slovenku Palkovičovú si zamiloval New York aj Tokio: O kariére topmodelky najprv ani nesnívala
Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #modeling #Elite Model Look #Saša Jány #Zuzana Kistyová #Ivo Korčák

+ Varte si doma sami, snažte sa obmedziť polotovary, prospeje vám to.
Každá práca vás niečomu naučí, preto sa...

+ Pokúste sa prestať piť kávu práve teraz, bude to najlepšie pre vás.
Neberte prácu z domu ako dovolenku, práve...