Šiel som na YouTube, lebo som chcel viac hrať. Stal sa presný opak, nikde ma nechceli, priznal Lukáš Frlajs

Prvá klapka padla pred viac ako šiestimi rokmi, ale novej Perinbaby sa diváci dočkali až dnes. Jej hlavný hrdina, herec Lukáš Frlajs, ktorý stvárňuje vo filme Perinbaba a dva svety postavu Lukáša, navštívil redakciu Pravdy.

02.12.2023 00:00
debata
Režisérov, čo kričia, nemusím. Jakubisko bol iný, skoro ako starý otec, hovorí Frlajs
Video
Zdroj: TV Pravda

Tridsaťdvaročného Frlajsa poznajú diváci z viacerých seriálových úloh, objavil sa v epizódnych rolách, ale už v začiatkoch hereckej kariéry pred kamerou zaujal napríklad vo filme Nedodržaný sľub. Ponuka stvárniť hlavného hrdinu v pokračovaní kultovej Perinbaby z roku 1985, je však nepochybne v jeho hereckej kariére prelomová.

Darija Pavlovičová Čítajte viac Zvŕta sa v StarDance, ale už čochvíľa sa predvedie ako Zubatá v novej Perinbabe! Jej poznávacím znamením sú bujné kučery, pozrite na tú premenu

Pod vedením režiséra Juraja Jakubiska nakrúcali snímku už pred šiestimi rokmi. Premiéra sa viackrát posúvala, zbrzdila ju pandémia covidu aj ďalšie okolnosti. Režisér Juraj Jakubisko sa už slávnostného uvedenia do kín nedožil, zomrel tento rok vo februári.

zväčšiť Herec Lukáš Frlajs. Foto: Robert Hüttner, Pravda
Herec Lukáš Frlajs. Herec Lukáš Frlajs.

Lukášovi Frlajsovi je to ľúto. „Ja som sa na premiéru hrozne tešil, že sa tam opäť všetci stretneme. A chcel som sa stretnúť aj s Mekym Žbirkom, veľmi som ho chcel spoznať osobne. A je to zvláštny pocit, lebo zrazu sa človek bude cítiť, že je tam sám,“ uviedol v relácii Ide o nás Lukáš Frlajs.

perinbaba 2, René Štúr Čítajte viac René Štúr: Jakubisko nebol proti vtipnému záporákovi

Napriek tomu, že medzi ním a slávnym slovenským tvorcom panoval viac ako 50-ročný vekový rozdiel, ich spoločnú prácu na filme nevnímal ako generačný stret. „Bol v niečom ako môj starý otec, kamarát, režisér, bola to taká kombinácia. Ani som nevnímal, že by bol medzi nami vekový rozdiel, pretože on bol strašný šibal. Vo vnútri dieťa,“ opísal spomienky na Jakubiska Frlajs.

Hrdina filmu Perinbaba a dva svety Lukáš (... Foto: BontonfilmMedia
Perinbaba 4 Hrdina filmu Perinbaba a dva svety Lukáš ( Lukáš Frlajs) je synom Alžbetky a Jakuba.

V relácii Ide o nás si zaspomínal aj na najzaujímavejšie momenty z nakrúcania či na to, aké kúty Slovenska vďaka novej Perinbabe objavil. Témou rozhovoru však nebola len herecká práca na očakávanej rozprávke.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Frlajs je dobre známy aj ako dabingový herec a tiež ako úspešný YouTuber z dua Frlajs & Zrebny. Čo mu práca na sociálnych sieťach dala a čo vzala? Aký ľahký, respektíve ťažký je herecký chlebíček na Slovensku? A čo na jeho rozhodnutie byť hercom hovoria rodičia, ktorí tiež pochádzajú z umeleckého prostredia? Všetko sa dozviete v novej epizóde Ide o nás.

Perinbaba a dva svety

Pozrite si snímky z dlhoočakávaného filmu

Fotogaléria
Perinbaba a dva svety bude opäť vianočnou...
Zjavila sa šťastná hviezda.
+9V Perinbabe nesmie chýbať Zubatá. Postavu...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #juraj jakubisko #YouTube #dabing #influencer #Lukáš Frlajs #Perinbaba a dva svety

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...