S herectvom som skončila pre depresie, priznala Jana Hlaváčová

Česká herečka Jana Hlaváčová prezradila, že dôvodom ukončenia jej hereckej kariéry boli depresie. Sedemdesiatštyriročná rodáčka z Prahy to uviedla v rozhovore pre Magazín DNES.

17.01.2013 15:00
Jana Hlaváčová Foto:
Herečka Jana Hlaváčová (v popredí) skoncovala s herectvom.
debata

„Predvlani sa u mňa začali prejavovať depresie. A niekedy silné. Mali sme skúšať hru Tartuffe a ja som si hovorila, ako sa to cez prázdniny krásne naučím, ale zrazu som sa tých hlúpych päť stránok učila dva týždne. A keď som potom znova otvorila knihu a zistila, že si nepamätám ani slovo, tak som si povedala: 'A koniec. Musíš to nechať´,“ vyhlásila herečka, ktorá vtedy po prvý raz pocítila stavy úzkosti.

Potom prestala aj niekoľko mesiacov vychádzať z domu. „Mávam zbytočné obavy, aby sa niekomu z rodiny niečo nestalo. Z takých myšlienok mi zostane zle od žalúdku a mojou jedinou nádejou je, že si vymyslím nejakú prácu, na ktorú sa musím sústrediť,“ vysvetlila Hlaváčová, ktorá má už pochopenie aj pre eutanáziu.

„Nie, že by som chcela umrieť, tak zle som na tom nebola. Ale keď má niekto ťažkú rakovinu a trpí tak strašne, že sa prebúdza do dní, počas ktorých sa nemá na čo tešiť, tak mu môže oprávnene napadnúť, že život nemá cenu,“ povedala manželka herca Luďka Munzara, ktorá si podľa vlastných slov už nikdy netrúfne na žiadnu veľkú rolu.

„Bála by som sa, že sa mi to všetko vráti, pretože ma rozhodí aj ten najmenší stres. Keď k nám má prísť napríklad poštár a nikto nie je doma, tak mám nervy, že od neho neprevezmeme zásielku. Na tom vidíte, ako ma rozhodí aj maličkosť,“ dodala.

debata chyba

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....