Bondovka Skyfall bodovala, z ceny sa tešila aj talentovaná Andrea

Britskú filmovú cenu Evening Standard v kategórii Najlepší film získala bondovka Skyfall. Snímka, v ktorej neohrozeného agenta 007 stvárnil Daniel Craig, oslovila i čitateľov denníka Evening Standard.

05.02.2013 18:08
Andrea Riseborough Foto:
Herečka Andrea Riseborough.
debata

Tí ju totiž svojím hlasovaním označili za Blockbuster roka. „Rok 2012 upozornil na kreativitu, predstavivosť a talent novej generácie britských filmárov, hercov a herečiek. Sčasti za to možno ďakovať výnimočnému úspechu filmu Skyfall – skutočne veľkolepého britského filmu urobeného so štýlom, aký môže Hollywood závidieť,“ vyhlásila šéfredaktorka Evening Standard Sarah Sands.

Najlepším hercom sa stal Toby Jones, predstaviteľ hlavného hrdinu psychologického trileru Berberian Sound Studio. Porazil aj horúceho kandidáta na Oscara Daniela Day-Lewisa, čo Jones označil za „ohromujúce“.

V ženskej kategórii zvíťazila Andrea Riseborough zásluhou výkonu v snímke Shadow Dancer. „Je to obrovské uznanie. Na niečom pracujete taký dlhý čas a dáte do toho srdce – a potom sa tešíte, keď cítite od ľudí odozvu a niečo to pre nich znamená,“ vyjadrila sa.

Cena Petra Sellersa za komédiu putovala čiernej komédii Sightseers v réžii Bena Wheatleyho. Najsľubnejším nováčikom sa stala Sally El Hosaini za réžiu a scenár drámy My Brother the Devil. Cenu za najlepší dokumentárny film udelili snímke The Imposter a cenu šéfredaktora získal Sacha Baron Cohen za to, že „z každého svojho filmu urobí udalosť“.

Prehľad víťazov britských filmových cien Evening Standard:
Najlepší film: Skyfall
Najlepší herec: Toby Jones – Berberian Sound Studio
Najlepšia herečka: Andrea Riseborough – Shadow Dancer
Najsľubnejší nováčik: Sally El Hosaini – za réžiu a scenár drámy My Brother the Devil
Cena Petra Sellersa za komédiu: Sightseers
Najlepší dokumentárny film: The Imposter
Najlepší scenár: Malcolm Campbell – What Richard Did
Cena Londýnskeho filmového múzea za technický počin: kostýmová návrhárka Jacqueline Durran, vedúca výpravy Sarah Greenwood a kameraman Seamus McGarvey za film Anna Karenina
Cena šéfredaktora: Sacha Baron Cohen
Blockbuster roka (hlasovanie verejnosti): Skyfall

debata chyba

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....