Mokrý naháňa Mórovú do postele, pri seriáloch komentujú kolegov

Čerstvá držiteľka ceny OTO Diana Mórová patrí k najžiadanejším slovenským herečkám. Hoci účinkuje v divadle aj v dennom seriáli, dokáže zvládnuť aj povinnosti matky a partnerky.

26.03.2009 03:10
Diana Mórová a Juraj Mokrý Foto:
Ocenená herečka roka Diana Mórová žiarila šťastím a jej partner Juraj Mokrý bol nadšený tiež.
debata

„Okrem divadla a Paneláku nerobím nič iné, lebo to by som už naozaj nebola doma,“ priznáva herečka. Hoci sa objavila aj v celovečerných filmoch Tango s komármi alebo Polčas rozpadu, ich prípravu za takú časovo náročnú nepovažuje. „Tam sa to dá zladiť. Existuje plán nakrúcania, v ktorom sú aj voľné dni a tie vždy využívam naplno,“ vysvetľuje matka triapolročného Qu­ida.

Keďže zatiaľ neskúša žiadnu novú hru v repertoári SND, užíva si najmä dopoludňajšie chvíľky voľna. „Momentálne je to také pohodovejšie,“ hovorí. Možno to niekoho prekvapí, ale ani herečka roka 2008 sa nevyhne typickým materským povinnostiam.

„Musím navariť, postarať sa o domácnosť, so synom chodíme von na vychádzky,“ vymenúva. „Ale je pravda, že občas človek musí vypnúť úplne. Napríklad nedvíhať telefóny. Alebo povedať ľuďom, nehnevajte sa, ale nedá sa, nemôžem,“ prezrádza svoj recept na rozumnú deľbu času medzi prácu a rodinu.

A ako vyzerá Mórovej ideálny oddych? „Najkrajšie je, keď mám voľný večer, Quiduška uspávam, pozriem si aj Ordináciu aj Panelák,“ hovorí s úsmevom. „Rada si pozriem vlastnú prácu aj robotu mojich kolegov, aby som bola v obraze,“ vysvetľuje vzápätí. „Niekedy to s Ďurkom komentujeme. A je to taký príjemný rodinný večer,“ smeje sa herečka.

V minulotýždňovom online rozhovore s čitateľmi Pravda.sk však odtajnila aj ďalšiu podobu „rodinného večera“, keď odpovedala na otázku, či nemusí svojho partnera naháňať do plnenia manželských povinností podobne ako jej postava v Paneláku. „Nie, zažívam to skôr opačne,“ prezradila vtedy s úsmevom (čítajte viac).


Čoskoro sa diváci dočkajú Diany Mórovej aj v novom seriálovom projekte TV JOJ. „Ešte o tom nemôžem veľa hovoriť. Hádam stačí, keď poviem, že moja postava bude úplne iná než Ivana Švehlová,“ naznačila sympatická herečka pre Pravda.sk. Keď budeme vedieť viac, určite sa o tom dozviete.

Herečka Diana Mórová v róbe od českej...
Dve z Troch sestier alebo inak herečky Diana...
+7Herečka Diana Mórová.
debata chyba

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...