Celeste Buckingham: Mám aj americký pas, ale hlásim sa k Slovensku

Má len sedemnásť rokov, ale už dosiahla na slovenskej hudobnej scéne slušný úspech. Reč je o speváčke Celeste Buckinghamovej.

12.03.2013 11:07
Celeste Buckingham Foto:
Speváčka Celeste Buckingham odpovedala online na otázky čitateľov Žena.pravda.sk.
debata

Speváčka, ktorej celej meno znie Celeste Rizvana Buckingham, má americko-švajčiarsky pôvod a osobne ho aj vysvetlila v online rozhovore s čitateľmi. „Som slovenská občianka, ale tiež mám americký pas. Som tiež zo Švajčiarska, takže mám tie isté práva ako švajčiarski občania. Ale keď sa ma ľudia pýtajú, odkiaľ pochádzam, hovorím Slovensko,“ uviedla Buckingham.

Mladá speváčka študuje v Amerike a má ambíciu presadiť sa aj za hranicami. Podľa nej nie sú až také dôležité peniaze, ako si veľa ľudí myslí. „Dôležité je na sebe strašne makať. Ľudia si myslia, že to potrebuje angličtinu alebo drahého producenta alebo veľa peňazí, ale vôbec to tak nefunguje. Človek musí vytvoriť to, čím baví nielen seba, ale aj ostatných ľudí a tiež niečo, čo vydrží roky a nie jednu sezónu,“ odpovedala Celeste Buckingham.

Celeste Buckingham sa vďaka debutovému albumu za uplynulé mesiace stala jedným z miláčikov slovenského rádiového éteru. Buckinghamovej hit Run Run Run patril medzi najúspešnejšie skladby minulého roka. Určite aj on pomohol k úspechu cédečka Don´t look back a tiež nedávnemu zisku strieborného Slávika či titulu Objav roka.

Ak nevystupuje alebo nenahráva, väčšinu roka trávi Celeste Buckingham štúdiom v USA. Momentálne je však na pár dní v Bratislave a pri tej príležitosti si našla čas aj na online rozhovor s čitateľmi Pravda.sk.

debata chyba

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....