Neuveriteľné! Downey Jr. zarobil na Avengeroch 50 miliónov

Americký herec Robert Downey Jr. dostal za blockbuster Avengers: Pomstitelia (2012) okolo 50 miliónov dolárov.

17.04.2013 07:00
Robert Downey Jr Foto: ,
Herec Robert Downey Jr.
debata

Podpísal totiž zmluvu, ktorá mu za stvárnenie marvelovského superhrdinu Iron Mana zabezpečuje značné percento zo zisku, a tak si na konto pripísal omnoho viac ako jeho hereckí kolegovia.

S touto špekuláciou vlani prišiel magazín The Hollywood Reporter, no Downey Jr. to potvrdil až v nedávnom rozhovore pre magazínu GQ, čím prekvapil samotného redaktora. „Áno. Nie je to šialené? Sú poriadne nahnevaní. Som tým, čo sa nazýva ‚strategické náklady,‘“ vyjadril sa 48-ročný predstaviteľ Iron Mana alias Tonyho Starka.

Hercovi agenti svojmu klientovi zabezpečili exkluzívnu zmluvu po tom, ako film Iron Man (2008) celosvetovo utŕžil 585 miliónov dolárov. Vďaka nej dostane časť ziskov zo všetkých filmov, v ktorých hrá spomínaného superhrdinu. Presné percento však nie je známe.

Keď filmové štúdio Marvel začalo nakrúcať ďalšie snímky o superhrdinoch, ktorí sa neskôr stali Avengermi, s ostatnými hviezdami podpísalo zmluvy na omnoho nižšie sumy. Chris Hemsworth, Chris Evans, Jeremy Renner a Mark Ruffalo údajne dostali na ruku dva až tri milióny dolárov a Samuel L. Jackson so Scarlett Johanssonovou približne dvojnásobok spolu s prémiami.

Keďže z Avengerov sa s celosvetovými tržbami 1,51 miliardy dolárov stal tretí finančne najúspešnejší film v histórii, pre Downeyho Jr. to znamenalo obrovský honorár, pričom s podobnou sumou môže s najväčšou pravdepodobnosťou rátať aj za očakávané pokračovanie Avengerov. To príde do kín v roku 2015.

debata chyba

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...