George Michael oslavuje. Stihol megaúspech aj problémy so zákonom

Pred päťdesiatimi rokmi, 25. júna 1963, sa narodil spevák George Michael. Tento Londýnčan s gréckymi koreňmi patrí k najvýraznejším osobnostiam britskej popovej scény.

25.06.2013 00:00
George Michael Foto: ,
Britský spevák George Michael odštartoval svoje znovuobnovené turné Symphonica vo Viedni.
debata

Dvojnásobný držiteľ ceny Grammy sa preslávil okrem iného hity Careless Whisper, Freedom či pesničkou Jesus To a Child. Popová hviezda 80-tych a 90-tych rokov sa do neistých vôd šoubiznisu vrhla už na strednej škole s kapelou The Executive.

Na skutočnú hviezdnu dráhu ale Michael vykročil v dvadsiatich rokoch, keď s niekdajším spolužiakom Andrewom Ridgeleym založil duo Wham! Ich hity ako Wake Me Up Before You Go Go alebo vianočné Last Christmas obsadili vrcholy hitparád a dodnes sa hrajú v rádiách.

Od roku 1986 vystupuje George Michael, vlastným menom Georgios Kyriacos Panayiotou, sólovo. Preslávil sa hitmi Faith, Father Figure a One More Try, ale aj konfliktmi so zákonom kvôli držbe drog a neviazanému sexuálnemu životu.

V novembri 2011 postihli Georgea Michaela uprostred jeho európskeho turné vážne zdravotné problémy a spevák dokonca upadol do kómy. Skúsenosť s akútnou chorobou Michaela inšpirovala k napísaniu nového singlu White Light (Biele svetlo), ktorý zaspieval v auguste 2012 na záverečnom ceremoniáli Letných olympijských hier v Londýne.

debata chyba

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...