Čo čaká vojvodkyňu Catherine po pôrode? Návrat prízraku Diany!

V čase, keď sa Kate, manželka britského princa Williama chystá porodiť nového následníka trónu, sa na ňu valí nová vlna porovnávania s jej zosnulou svokrou. s princeznou Dianou, s ktorou sa nikdy nestretla, napísala agentúra AFP.

10.07.2013 07:00
vojvodkyňa Catherine Foto:
Vojvodkyňa z Cambridge - Catherine Middleton.
debata (4)

Kedysi Kate Middleton, dnes oficiálne vojvodkyňa z Cambridge, sa zoznámila so svojím princom až štyri roky po predčasnej smrti Diany. William jej ako zásnubný prsteň venoval zafírový prsteň matky s tým, že toto spojenie je správne.

Tridsaťjedenročná vojvodkyňa je s princeznou Dianou porovnávaná často a napriek popularite mladého páru z týchto porovnaní občas vychádza ako porazená. Zosnulá princezná si získala verejnosť svojou otvorenosťou i osobným kúzlom. Jej ľudský prístup z nej urobil silný symbol; bola označovaná za „ľudovú princeznú“ a sama hovorila, že si želá byť „princeznou ľudských sŕdc“.

Rovnako ako ona aj Catherine navštevuje choré deti a podporuje charity na pomoc ľuďom v núdzi. Rovnako ako Diana aj Kate je nositeľkou módnych trendov, pričom jej voľba šiat často vyvoláva nájazdy na obchody medzi bežnými Britkami. Ale Kate sa zatiaľ rozhodla držať viac v ústraní a byť pokojnejšia. Keď sa v apríli zúčastnila na charitatívnom vysielaní, magazín OK! preháňal len trochu, keď vyzýval čitateľov, aby si „prvýkrát vypočuli, ako Kate hovorí!“.

Obe ženy museli prejsť jednou z najťažších skúšok príslušníkov modernej monarchie: Neustály dohľad tlače vrátane horúčkovitých špekulácií o možnom tehotenstve. Zdržanlivosť mladej vojvodkyne čiastočne odráža lekcie, ktoré monarchia dostala z Dianinho života a smrti vo veku 36 rokov, keď zomrela v Paríži pri dopravnej nehode.

Kráľovská rodina je vraj odhodlaná zabrániť akémukoľvek opakovaniu Dianiných až príliš verejných problémov vrátane rozvodu s Williamovým otcom princom Charlesom, ktorý sa odohrával za plnej pozornosti médií.

Avšak existuje jedna časť Dianinho života, ktorú sa mladý pár bude snažiť napodobniť: Jej blízky vzťah s deťmi, ktorým sa vzoprela tradícii. Bývalý Dianin súkromný tajomník Patrick Jephson AFP povedal, že v tomto ohľade „rozhodne prelomila tradície. Brala Williama so sebou na cesty … vždy sa starala, aby sa dostala domov v čase, keď bol čas uložiť deti do postele“.

Jephson tiež spomína, že keď cestovala do zahraničia, postarala sa, aby bola pri telefóne v správnom čase, aby sa vzhľadom na časový posun mohla s deťmi porozprávať po telefóne. „Vždy ich mala v srdci, nech bola kdekoľvek. A ja si trúfam tvrdiť, že (u Kate) to bude rovnaké,“ dodal.

Kate porodí svoje dieťa v nemocnici St. Mary, kde Diana v roku 1982 porodila Williama, čo v tej dobe bola radikálna voľba – neporodiť dieťa v kráľovskej rezidencii. Rodina bude žiť v byte s 21 izbami v Dianinom bývalom domove Kensingtonskom paláci, ktorý momentálne este prestavujú. Tu budú Kate a William vychovávať potomka, ktorý bude tretím v poradí nástupníctva na trón.

S ohľadom na ich osemročný vzťah sa zdá byť nepravdepodobné, že by im hrozili nezhody, aké v čase, keď vyrastal William a jeho mladší brat Harry, ovplyvnili Dianino manželstva.

Kate mala 28 rokov, keď ju William v roku 2010 požiadal o ruku, a navyše bola „neurodzená“, čo by ešte pred jednou generáciou ich sobáš znemožnilo. Diane mala len 19 rokov, keď sa v roku 1981 zasnúbila s Charlesom, ktorý bol o 13 rokov starší ako ona.

Rodičia Diany patrili k šľachte a ich trpkosťou sprevádzaný rozvod sa odohral, keď mala Diana len osem. Rodičia vojvodkyne Kate sa zoznámili pri práci v leteckej spoločnosti, začali spolu podnikať a zostávajú šťastne zosobášení.

4 debata chyba

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...