Ona bola chlapec, on dievča: Dnes sú spolu, šťastní a zamilovaní!

Narodiť sa v nesprávnom tele môže spôsobiť človeku mnohé psychické problémy. Katie Hill a Arin Andrews mali to šťastie, že ich blízki pochopili, ako im pomôcť, aby prežívali šťastný život.

24.07.2013 12:10
debata (20)
Sedemásťročný Arin Andrews a jeho o dva roky... Foto: Profimedia.sk
Arin Andrews a jeho o dva roky staršia priateľka Katie Hill Sedemásťročný Arin Andrews a jeho o dva roky staršia priateľka Katie Hill vyrastali ako dievča Emeralda a chlapec Luke - po zmene pohlaví sú šťastní a stal sa z nich pár.

Kým Katie sa narodila ako chlapec Luke, Arin bol zase odmalička dievčatkom menom Emeralda. Obaja si vraj už od útleho veku uvedomovali, že sa ocitli v nesprávnom tele. S hormonálnou liečbou začali obaja približne pred dvoma rokmi. Zhruba pred rokom sedemnásťročná Katie podstúpila operáciu, pri ktorej jej vymodelovali ženské pohlavné orgány a zväčšili poprsie.

Hoci operácia stále niekoľko tisíc dolárov, vďaka neznámemu darcovi, ktorý reagoval na príbeh Katie (Luka) v miestnych novinách, dostala jedného dňa domov šek na 35-tisíc dolárov na jej vysnívanú operáciu. Následne si ešte nechala vyhladiť ohryzok a momentálne by v Katie už nik nehľadal chlapca, ktorým kedysi bola.

O dva roky starší Arin už tiež podstúpil operáciu, pri ktorej mu odstránili poprsie, pohlavné orgány má zatiaľ ženské. „Moja rodina ma skutočne prekvapila. V čase operácie bola pre mňa najväčšou oporou,“ citoval Arina britský Daily Mail. Chlapec si zaspomínal ako kedysi neznášal svoje prsia. „Nenávidel som ich. Cítil som, že na moje telo nepatria,“ uviedol. „Dnes sa konečne môžem vyzliecť do pol pása a naťahovať sa v posilňovni s činkami. Pozerajú sa na mňa len ako na vychudnutého chlapca, ktorý sa snaží získať trošku svalov,“ vysvetlil. Do budúcnosti určite uvažuje aj nad operáciou pohlavných orgánov. Podľa lekárov však musí ešte chvíľu počkať.

A ako sa vlastne medzi dvoma tínedžermi objavila láska? Arin a Katie sa stretli na sedeniach podpornej skupiny pre tranasgender osoby. Dnes hovoria, že najmä vzájomné chápanie situácie toho druhého ich tak veľmi zblížilo. Obaja si prežili ťažké časy aj v súkromí a v škole. Kým Katie ako chlapca, ktorý sa cíti byť dievčaťom šikanovali, Arin prišiel o niekoľko priateľov a musel zmeniť školu, keď sa verejne prihlásil k svojim pocitom a túžbe zmeniť pohlavie.

Pre zmenu pohlaví sa od oboch rodín odvrátilo aj množstvo rodinných priateľov a príbuzných. Arinova mama Denise vša hovorí, že „či už jej dieťa zmenilo pohlavie alebo nie, stalo sa nezávislým a naplnilo svoju túžbu“. To je podľa nej ten najlepší pocit a verí, že časom budú môcť zahodiť za hlavu všetky negatíva, ktoré život detí aj oboch rodín v posledných rokoch sprevádzali.

20 debata chyba

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...