Toni Braxton po bankrote prišla o vlastné piesne

Americká speváčka Toni Braxton, ktorá v roku 2010 po druhý raz v kariére zbankrotovala, prišla o práva na 27 svojich piesní.

29.07.2013 13:00
Toni Braxton Foto: ,
Toni Braxton.
debata

Štyridsaťpäťročná interpretka hitu Un-Break My Heart sa pritom po bankrote dohodla na tom, že môže skladby odkúpiť naspäť za 20-tisíc dolárov (v prepočte približne 15-tisíc eur). Problém však bol v tom, že ak niekto ponúkne viac, piesne poputujú jemu. Hity ako You're Making Me High či How Many Ways tak nakoniec získal za dvojnásobnú sumu istý Ross M. Klein. Spomínaná skladba Un-Break My Heart však stále patrí Braxton.

Rodáčka z Marylandu odštartovala kariéru koncom 80. rokov spolu so svojimi štyrmi sestrami v skupine The Braxtons. Tam si ju všimli producenti Antonio ‚L.A.‘ Reid a Kenneth ‚Babyface‘ Edmonds. V roku 1993 vydala debutovú eponymnú nahrávku a o rok neskôr dostala cenu Grammy v kategórii Najlepší nováčik. Úspech dosiahla aj s druhým albumom Secrets (1996). Už o dva roky neskôr sa však pohádala so svojím vydavateľstvom a prvý raz zbankrotovala. Napriek tomu naďalej vystupovala, vydávala albumy a hrala vo filmoch. V roku 2010 vyšla jej šiesta a zrejme posledná štúdiovka s názvom Pulse, no zároveň opäť zbankrotovala. Vo februári vyhlásila, že už nevydá žiaden album, aj keď možno ešte občas bude vystupovať, keďže to ju stále baví.

Braxton prácu komplikujú zdravotné problémy. Držiteľka šiestich Grammy trpí nebezpečným autoimunitným ochorením systémový lupus erytematozus, pričom na túto chorobu zomrel aj jej strýko. Z prsníka jej museli vyoperovať nezhubný nádor a liečili jej tiež zápal osrdcovníka. Pre mikrovaskulárnu angínu zas musela predčasne prerušiť angažmán v istom lasvegaskom hoteli.

debata chyba
Viac na túto tému: #bankrot #Toni Braxton #lupus

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...