Jozef Bednárik skolaboval, jeho stav je údajne vážny

Významný slovenský režisér Jozef Bednárik v pondelok večer skolaboval vo svojom bratislavskom byte.

21.08.2013 11:54
Jozef Bednárik Foto:
Režisér Jozef Bednárik.
debata

Podľa denníka Nový čas, ktorý o Bednárikovom stave informoval, záchranárov privolal synovec 65-ročného režiséra, ktorý chcel navštíviť svojho strýka, no nevedel sa dostať dovnútra. Privolaní hasiči vylomili dvere a našli Bednárikovo nevládne telo.

Známy operný a muzikálový režisér je momentálne hospitalizovaný na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny na Kramároch a jeho stav je údajne vážny.

Rodák zo Zelenča Jozef Bednárik začínal ako herec, neskôr pôsobil ako režisér v Divadle Andreja Bagara v Nitre. V 70-tych rokoch založil a viedol ochotnícky súbor Z-divadlo v Zelenči, ktorý pod jeho vedením dosiahol špičkovú úroveň. V činohernom súbore SND režíroval napríklad Krvavú svadbu, v Komornej opere Maniere teatrali, Číňanky, Bábky majstra Pedra, v Štátnom bábkovom divadle inscenáciu Luskáčik.

Významný bol jeho vstup do oblasti opernej réžie v SND, kde má na konte diela ako Faust a Margaréta, Hoffmannove poviedky, Don Quichotte, Don Giovanni, Turandot alebo Majstrovská lekcia Marie Callas, za ktoré dostal ocenenie Dosky za najlepšiu réžiu sezóny 2002.

Na Novej scéne inscenoval Evanjelium o Márii, Grand Hotel, Pokrvných bratov, Jozefa a jeho zázračný farebný plášť, Donaha!, vo Východoslovenskom štátnom divadle muzikály Sweet Charity a Oliver!, v Divadle Andreja Bagara v Nitre zas hry Fidlikant na streche, Grék Zorba, Kabaret a Divotvorný hrniec. Ako operný a muzikálový režisér sa uplatnil aj v Prahe.

debata chyba
Viac na túto tému: #kolaps #Jozef Bednárik #vážny stav

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....