Princ Harry mrzol v obrovskej mrazničke. Čaká ho Antarktída

Britský princ Harry strávil noc z pondelka na utorok v obrovskej mrazničke, v ktorej sa pripravoval na charitatívnu trekovú súťaž na Antarktíde.

18.09.2013 17:30
princ Harry Foto: ,
Princ Harry.
debata

Harry strávil v mraziacom zariadení v grófstve Warwickshire, kde sa inak testujú vojenské vozidlá, 20 hodín. Koncom novembra sa britský princ zúčastní na pretekoch v Antarktíde spolu s niekoľkými veteránmi a veteránkami britskej armády, ktorí prišli o niektorú z končatín vo vojne v Afganistane.

Dvadsaťdeväťročný princ je patrónom charitatívnej organizácie Walking With The Wounded (Ideme sa zranenými), s ktorou už absolvoval v roku 2011 časť pochodu k Severnému pólu.

Harry so štyrmi kolegami z chystanej expedície musel zvládnuť v skúšobnom zariadení vo Warwickshire teploty mínus 35 stupňov Celzia a vietor s rýchlosťou až 70 kilometrov za hodinu.

S britským tímom princa Harryho budú pri 330 kilometrov dlhých pretekoch k Južnému pólu súťažiť aj tímy z USA a z britského Spoločenstva. S americkým tímom pôjde aj švédsky herec Alexander Skarsgard (známy zo seriálu True Blood: Pravá krv) a členom družstva Spoločenstva, tvoreným veteránmi z Kanady a Austrálie, bude anglický herec Dominic West (hral v televíznych seriáloch The Hour alebo The Wire – Špina Baltimoru) .

Treková súťaž sa začne koncom novembra a má trvať asi dva týždne. Predpokladá sa, že účastníci za deň prejdú 14 až 19 kilometrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #súťaž #mraznička #Antarktída

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...