Berry a Garner to dokázali! Deti slávnych bude chrániť zákon

Kalifornský guvernér Jerry Brown podpísal miestny zákon, ktorý má potomkov slávnych rodičov ochrániť pred dotieravými paparazzmi.

25.09.2013 12:04
Halle Berry (vľavo) a Jennifer Garner Foto: ,
Herečky Halle Berry (vľavo) a Jennifer Garner na kalifornskom súde.
debata

K sprísneniu zákona proti bulváru vyzývali americké herečky Halle Berry a Jennifer Garnero. Naopak proti zákonu, ktorý sprísňuje maximálny postih za prenasledovanie detí celebrít z pol roka na rok väzenia a možné pokuty z 1000 na 10 000 dolárov (asi 192.000 Sk), sa stavalo kalifornské združenie vydavateľov a ďalšie profesijné skupiny z obavy, že nové pravidlá by mohli obmedzovať fotoreportérov pri pokrývaní spravodajských udalostí.

Guvernér Brown, ktorý vo svojom prvom funkčnom období na prelome 70-tych a 80-tych rokov chodil so speváčkou Lindou Ronstadtovou, podpísal zákon bez komentára.

Berry a Garner sa počas augustového vystúpenia pred zákonodarcami emotívne posťažovali na húfy paparazzov. „Ako rodičia, ako matky nemáme k dispozícii žiadne zákonné prostriedky, ako deti ochrániť. Tento zákon nám vráti naše práva,“ vyhlásila slávna držiteľka Oscara a dodala, že kvôli neustálej prítomnosti pokrikujúcich fotografov, snažiacich sa uloviť ten najlepší záber, sa jej dcéra Nahla začala báť chodiť do školy.

„Nechcem, aby moje deti traumatizovali zástupy kričiacich, zákony porušujúcich fotografov, ktorí sa usídlia všade, kde sa pohybujeme,“ uviedla Garner, ktorá je manželkou herca Bena Afflecka a spolu majú tri deti. Je si vedomá toho, že si vybrala dráhu herečky, k čomu popularita patrí, avšak jej deti si nič také nezvolili.

debata chyba
Viac na túto tému: #zákon #Kalifornia #Halle Berry #Jennifer Garner #ochrana detí

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...