Plagáty filmu Diana vyvesili na mieste jej smrti. Briti sú pobúrení

Kritiku britských médií vyvolalo umiestnenie plagátov k životopisnému filmu Diana v tých miestach v Paríži, kde britská princezná Diana v roku 1997 zomrela pri autohavárii.

02.10.2013 11:38
Plagát k filmu Diana umiestnený v Paríži. Foto: ,
Plagát k filmu Diana umiestnený v Paríži.
debata

Pútače sa totiž objavili aj pri moste Alma, kde k tragédii došlo. Distribútori ich preto premiestnili inam. Britský denník Daily Mail označil pôvodné umiestnenie plagátov za „urážlivé“.

„Nemôžem nájsť slová, ktorými by som opísala, čo cítim voči tejto cynickej a hanebnej snahe robiť rozruch okolo tohto filmu. Nemal sa ani nakrútiť,“ povedala v rozhovore pre médiá jedna z najlepších Dianiných dôverníčok Rosa Monckton.

Plagát, ktorý vyvolal polemiku, má rozmery 120 centimetrov na 176 centimetrov. Po Paríži ich bolo vyvesených viac ako tisíc, uviedla distribučná agentúra Le Pacte. V stredu požiadala, aby sa odstránili plagáty z miesta nešťastia, ktoré sa stalo pietnym miestom pre obdivovateľov princeznej.

Film, ktorý sa premieta aj na Slovensku, sa zameriava na posledné dva roky života princeznej Diany a na jej vzťah s chirurgom Hasnatom Khanom. Britská kritika prijala snímku chladne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diana #plagáty #urážka #miesto smrti

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...