Siposová v monodráme: S naladenými divákmi sa cítim ako rock star!

Herečku Luciu Siposovú už čoskoro budú môcť vidieť aj slovenskí diváci v netradičnom predstavení - reality-kabarete s názvom Slovenka na kvadrát. Naštudovala ho v Ľublane.

04.10.2013 06:00
Lucia Siposová: Najväčšia tragédia je, keď... Foto:
Herečka Lucia Siposová.
debata

Slovenka na kvadrát je monodráma v réžii slovinského dramaturga a režiséra Nicka Uppera, ktorá vznikla na základe rovnomennej knihy slovenskej autorky Stanislavy Chrobákovej Repar, Siposová s ňou bude účinkovať na bratislavskej scéne A4. Spoluprácu so slovinským tvorcom si pochvaľovala. „Ja som ako stvorená pre medzinárodnú spoluprácu. Cítim sa ako ryba vo vode, milujem objavovať nové miesta, ľudí, kultúru a jazyk. S Nickom sme komunikovali slovanským improvizovaným jazykom. A keď bolo najhoršie, nasadli sme na bezpečný vlak angličtiny,“ komentovala sympatická Lucia.

Pre slovenskú herečku a speváčku ide o prvú skúsenosť s monodrámou. Mínusy tohto žánru videla najmä v prípravnej etape. Leto venovala učeniu sa náročného textu, sama, bez hereckých partnerov, čo bola podľa nej veľká skúška sebadisciplíny. Skúšobný proces v divadle a spoluprácu s režisérom si však pochvaľovala.

„To je vlna energie, ktorá ma nesie až do konca. A keď na ňu naskočia diváci spolu so mnou, vtedy sa cítim trošku ako rock star! Páči sa mi to,“ priznala herečka, ktorá sa podľa slovinských reakcií vynikajúco zhostila úloh konferencierky, rozprávačky i samotnej Buby.

debata chyba
Viac na túto tému: #spolupráca #Lucia Siposová #monodráma

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...