Ospravedlň sa mi, inak ťa zažalujem, vyhráža sa Sinead Cyrusovej

Írska speváčka Sinéad O'Connor žiada od svojej mladšej americkej kolegyne Miley Cyrus verejné ospravedlnenie.

06.10.2013 00:00
Sinead O´Connor Foto:
Speváčka Sinead O´Connor.
debata (3)

Urazilo ju, že si Cyrus na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter robila posmešky z jej niekdajších psychických problémov, pričom ju prirovnala k psychicky labilnej herečke Amande Bynesovej. Štyridsaťšesťročná O'Connor to uviedla už v treťom otvorenom liste pre Cyrus, ktorým zareagovala na jej zatiaľ posledný výrok na Twitteri. Cyrus tam napísala, že momentálne síce nemá čas odpovedať jej otvoreným listom, ale niekedy sa môžu stretnúť.

„Nemám absolútne žiaden záujem sa s tebou stretávať. Včera si mala dosť času urážať Amandu Bynes, ktorá je v tom úplne nevinne, a tiež mňa, pričom ani ja som nespravila nič, za čo by som si zaslúžila tvoje ponižovanie. Taktiež si urazila všetkých ľudí, ktorí majú psychické problémy, rovnako ako obete sexuálneho zneužívania zo strany kňazov. Keď sa nám všetkým verejne ospravedlníš, tak sa pre mňa táto kauza uzavrie. Ak to však nedokážeš spraviť, tak nebudem mať inú možnosť, ako ťa zažalovať, pretože je veľmi náročné získať prácu, keď si ľudia myslia, že máš psychické problémy,“ napísala v najnovšom liste O'Connor.

Slovná prestrelka medzi speváčkami sa začala po tom, čo O'Connor prostredníctvom otvoreného listu varovala Cyrus, že ju hudobný priemysel iba využíva a bohatne na jej vyzývavom správaní a nahote. Na to 20-ročná speváčka reagovala prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde zverejnila fotografiu O'Connor z roku 1992, na ktorej trhá fotografiu pápeža. Pripomenula tiež, že jej staršia kolegyňa pred dvoma rokmi žiadala cez Twitter o pomoc psychológa.

Tieto slová O'Connor pobúrili a vyprovokovali jej ďalšiu reakciu. „Naozaj Miley? Kto ti to radí? Použila si dva roky staré príspevky, ktoré som zverejnila, keď mi nebolo dobre a snažila som sa nájsť pomoc. Tým sa posmievaš mne a Amande Bynes, za to, že trpíme psychickými problémami a hľadáme pomoc. Som ohromená, že 20-ročná žena žijúca v 21. storočí sa môže takto nebezpečne a nezodpovedne správať. Nielenže tým vysielaš signál mladým ženám, že je v poriadku správať sa ako prostitútka, ale tiež im ukazuješ, že za psychické problémy ich čakajú posmešky,“ napísala v druhom otvorenom liste.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #Miley Cyrus #Sinead O´Connor #slovná bitka

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...