Steven Seagal navštívil Čečensko a chválil Kadyrova

Hrdina amerických akčných filmov Steven Seagal navštívil v sobotu Čečensko, kde sa zúčastnil na veľkolepých oslavách v metropole Groznyj.

06.10.2013 13:51
Americký herec Steven Seagal. Foto:
debata (14)

Oslavy sa konali pri príležitosti 37. narodenín čečenského vodcu Ramzana Kadyrova, metropola zároveň v rovnaký deň slávila 195. výročie svojho založenia. Seagal vyjadril čečenskému vodcovi svoj ​​obdiv a vyhlásil, že je skvelým vodcom, uviedla agentúra RIA Novosti.

Kadyrov je pritom kritikmi obviňovaný z pošliapavania ľudských práv, vrátane násilia a mučenia odporcov. Steven Seagal počas slávnosti poďakoval Kadyrovovi a jeho rodine za pozvanie. Ako uviedol, dúfa, že čečenský prezident zostane vždy jeho priateľom. Vo svojej reči okrem Kadyrova chválil aj jeho otca Ahmada, ktorý sa stal v roku 2004 obeťou atentátu.

Šesťdesiatjeden­ročný americký herec nenavštívil tento rok Čečensko prvýkrát. Už v máji sa stretol s Ramzanom Kadyrovom v jeho rezidencii v Groznom. Vtedy prezident vyhlásil, že Seagal je „takmer čečenským občanom“.

Na veľkolepých októbrových oslavách sa aj v minulých rokoch často zúčastnili zahraničné celebrity. Vlani to bol francúzsky herec Gerárd Depardieu a v roku 2011 hollywoodski herci Jean-Claude Van Damme a Hilary Swank.

Dvojnásobná držiteľka Oscara sa pár dní po návšteve krajiny za svoju účasť ospravedlnila a vyhlásila, že svoju návštevu hlboko ľutuje. O únosoch, nezákonných popravách a iných zločinoch, z ktorých čečenského vodcu obviňujú rešpektované medzinárodné organizácie na ochranu ľudských práv aj očití svedkovia, vraj nič nevedela . Peniaze, ktoré od Kadyrova dostala, sľúbila dať na charitu.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Steven Seagal #Čečensko #chvála #Ramzan Kadyrov

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...