Lauryn Hill pôjde na turné, hoci mala byť v domácom väzení

Americká speváčka, rapperka a herečka Lauryn Hill, ktorú v piatok 4. októbra prepustili z väzenia, absolvuje od 15. novembra do 31. decembra turné.

08.10.2013 15:03
Lauryn Hill Taxes Foto: ,
Speváčka Lauryn Hill.
debata

Stane sa tak aj napriek tomu, že po odpykaní trojmesačného trestu odňatia slobody za daňové úniky mala stráviť ďalšie tri mesiace v domácom väzení. Tridsaťosemročná niekdajšia členka Fugees však požiadala súd o odklad a ten jej vyhovel.

Speváčka však bude potrebovať aj súhlas svojho probačného úradníka, pretože po prepustení z väzenia jej začal plynúť ročný podmienečný trest, ktorého súčasťou je aj spomínané domáce väzenie. Zvyšok trestu si odpyká po skončení turné.

Rodáčka z New Jersey nezaplatila federálnu daň z príjmov v rokoch 2005 až 2007, pričom v tom čase na svojich hudobných a filmových aktivitách zarobila približne 1,8 milióna dolárov. Speváčke pôvodne hrozil až trojročný trest odňatia slobody, no v máji, deň pred rozsudkom, zaplatila 924-tisíc dolárov. Ďalšími dôvodmi nižšieho trestu boli absencia predchádzajúcich záznamov v trestnom registri a fakt, že vychováva šesť detí.

Hill nastúpila do Federálneho nápravnovýchovného ústavu v Danbury v Connecticute s najnižším stupňom stráženia 8. júla. V deň prepustenia z väzenia jej vyšiel nový singel Consumerism, ktorý nahrala ešte pred nástupom do výkonu trestu. Skladba sa bude nachádzať na jej pripravovanej druhej sólovke Letters From Exile, z ktorej už v máji predstavila pieseň Neurotic Society.

debata chyba
Viac na túto tému: #trest #turné #Lauryn Hill #podmienka

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...