Hilmerová o novom filme Kandidát: Myslenie ľudí nezmení

Tvorcovia nového celovečerného filmu Kandidát zverili jednu z úloh aj Monike Hilmerovej.

23.10.2013 00:00
Monika Hilmerová Foto:
Herečka Monika Hilmerová stvárnila v Kandidátovi hlavnú ženskú rolu.
debata

V štylizovanom cynickom thrilleri, v ktorom hlavnú rolu reklamného experta dostal Marek Majeský, si vyskúšala úlohu spolumajiteľky reklamnej agentúry a zároveň milenky. Hilmerová potvrdila, že Kandidát ju presvedčil najmä svojím scenárom.

„Cítila som, že tam je šanca, aby tento projekt bol veľmi dobrý. Bola pre mňa iba radosť, že chceli, aby som v tom filme hrala. Absolútne som neváhala, hneď som povedala, že toto je vec, do ktorej by som chcela ísť,“ doplnila 39-ročná blondínka.

Trio ústredných hrdinov filmu Kandidát - zľava:...
Herečka Monika Hilmerová stvárnila v...
+32Herec Ján Jackuliak (vľavo) s raperom Vecom.

Kandidát ukazuje divoký a všemocný svet reklamy a silu médií a najmä to, že správna marketingová kampaň dokáže za dva mesiace urobiť prezidenta aj z úplne neznámeho človeka z ľudu. „Ja som veľmi rada, že som herečka a že robím v trošku inej brandži, lebo toto by určite nebolo pre mňa,“ komentovala Monika Hilmerová svoju filmovú skúsenosť akčnej ženy fungujúcej v reklamnom priemysle.

Trio ústredných hrdinov filmu Kandidát - zľava:... Foto: Continental Film
Marek Majeský, Monika Hilmerová a Michal Kubovčík Trio ústredných hrdinov filmu Kandidát - zľava: Marek Majeský, Monika Hilmerová a Michal Kubovčík.

Ilúzie o tom, že by Kandidát zmenil myslenie verejnosti však nemá. „Verím, že niekoho môže nejakým spôsobom aj nakopnúť, aby nevnímal iba prvoplánovo to, čo sa mu cez médiá predkladá, aby skúsil čítať medzi riadkami aj v novinách, aj v správach, vo všetkom, čo sa mu navonok prezentuje. Ale nemyslím si, že by tento film niečo zmenil v správaní ľudí,“ uviedla herečka, ktorá sa počas nakrúcania snímky dozvedela, že bude dvojnásobnou mamou.

Film nakrútil debutujúci režisér Jonáš Karásek podľa knižnej predlohy Kandidát – Denníky z odpočúvania autorskej dvojice Maroš Hečko a Michal Havran. Tí sa spolu s Petrom Balkom podpísali aj pod scenár. Za kamerou stál Tomáš Juríček.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #kandidát #Monika Hilmerová #vnímanie ľudí #verejná mienka

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...