To je matka! Natalie Portman vychováva syna bez pravidiel

Americká herečka Natalie Portman tvrdí, že na to, aby bola žena dobrou matkou, neexistujú žiadne pravidlá, ktorých by sa mala držať.

31.10.2013 13:07
Natalie Portman a Benjamin Millepied Foto: ,
Herečka Natalie Portman v spoločnosti manžela - francúzskeho choreografa Benjamina Millepieda.
debata

Tridsaťdvaročná hviezda má dvojročného syna Alepha s tanečníkom a choreografom Benjaminom Millepiedom a rodičovstvo si poriadne užíva. „Milujem byť mamou,“ prezradila pre britský denník The Telegraph. Ako povedala, odvtedy, čo má dieťa, omnoho menej posudzuje iných.

„Najväčšia vec, ktorú som sa naučila, je, že rodičovstvo je pre každého úplne odlišnou skúsenosťou,“ povedala. Správny je podľa nej akýkoľvek spôsob výchovy, ktorý vyhovuje konkrétnemu človeku.

„Všetko je fajn, neexistujú žiadne pravidlá – myslím, okrem toho, aby ste dieťa nezranili. Niektoré ženy dojčia svoje deti až do piatich rokov a niektoré nedojčia vôbec. Neexistujú žiadne pravidlá, ktoré by vysvetľovali, čo to znamená byť feministickou alebo dobrou matkou. Niektorým pripadá správne vrátiť sa späť do práce. Niektoré matky zase považujú za správne úplne prestať pracovať,“ vysvetlila držiteľka Oscara za hlavnú rolu vo filme Čierna labuť.

Rodičia vraj herečke už odmala vštepovali silné hodnoty a poskytli jej relatívne normálne detstvo aj napriek tomu, že profesionálne začala hrať už ako 11-ročná. Hollywoodska hviezda nemá žiadnych súrodencov, no svoje detské časy si veľmi pochvaľuje.

„Moji rodičia boli skvelí. Boli tu stále pre mňa, bezvýhradne milujúci, dovolili mi robiť to, po čom som túžila a chápem aj to, ako veľmi ma ochraňovali. Mala som šťastie, že som hrala a zároveň som mala bežnú domácnosť, životný štýl a priateľov,“ dodala. Portman je rodičom vďačná za to, že jej umožnili žiť pokojný a normálny život ďaleko od filmového sveta.

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #výchova #Natalie Portman #ako vychovávať

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...