Deti Marvina Gaya zažalovali Robina Thicka a Pharrella

Deti zosnulého amerického hudobníka Marvina Gaya podali žalobu na speváka Robina Thicka a producenta Pharrella Williamsa, ktorých obvinili z plagiátorstva.

31.10.2013 14:16
Robin Thicke a jeho manželka - herečka Paula... Foto: ,
Spevák Robin Thicke a jeho manželka - herečka Paula Patton.
debata

Frankie Christian Gaye, Marvin Gaye III. a Nona Marvisa Gaye tvrdia, že Thicke a Pharrell okopírovali v hite Blurred Lines Gayovu pieseň Got To Give It Up z roku 1977.

Autori skladby Blurred Lines sa už v auguste preventívne obrátili na súd so žiadosťou o rozhodnutie, či v tomto prípade došlo k plagiátorstvu. Spravili tak po tom, čo Gayove deti vyhlásili, že Blurred Lines vychádza z piesne Got To Give It Up.

Thicke neskôr ponúkol potomkom legendárneho hudobníka šesťcifernú sumu ako odškodné, čím sa chcel vyhnúť prípadnej žalobe. Tí však toto riešenie odmietli a v stredu žalobu podali. Zahrnuli do nej aj úryvky z rozhovorov, v ktorých sa Thicke údajne sám priznal ku skopírovaniu skladby Got To Give It Up.

Taktiež tvrdia, že Thickova skladba Love After War z roku 2011 zas vychádza z Gayovej piesne After The Dance z roku 1976. Za každé porušenie autorských práv žiadajú odškodné až 150-tisíc dolárov (v prepočte približne 109-tisíc eur) a tiež časť ziskov z predaja obidvoch Thickových singlov.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #žaloba #Robin Thicke #Pharell #kopírovanie skladby

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...