Svěráka na Facebooku vinia zo zneužívania, podal trestné oznámenie

Herec, režisér a scenárista Zdeněk Svěrák podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorým sa chce brániť proti obvineniam na Facebooku, že zneužíval deti.

15.11.2013 11:14
Zdeněk Svěrák Foto:
Režisér, herec a scenárista Zdeněk Svěrák.
debata (1)

„So synom sme boli na polícii, pretože bol na mňa aj na neho spáchaný hanebný atentát zo zálohy – z anonymných zákopov internetu,“ povedal Svěrák. Na prípad upozornil server Týden.cz.

„Nevieme, kto ten granát hodil, ani prečo to spáchal. Nezostáva nám než polícii držať palce, aby páchateľa vypátrala,“ doplnil. Na tom, čo sa na sociálnej sieti objavilo, nie je ani slovo pravdy, povedal.

Na Facebooku členovia istej skupiny opisujú, ako ich umelec zneužil, keď chodili do detského zboru. Na svoju podporu použili vymyslené vyjadrenia popredného sexuológa Radima Uzla. „Kto to tam dal, hlboko pohŕda inteligenciou českého národa, že by tomu snáď niekto mohol veriť. Je to absurdné,“ povedal Uzel.

Svěrák sa už dávnejšie napríklad bránil kvôli neoprávnenému využitiu úryvkov textu niektorých svojich piesní. Napríklad so spoločnosťou Bauhaus sa súdil kvôli použitiu úryvku z piesne Daj tehlu k tehle. Nedávno sa umelec dostal do sporu s volebným blokom Hlavu hore, ktorý podľa neho vo volebnej kampani využil slovné spojenie „metelesku blesku“ z filmu Marečku, podejte mi pero, ktorého bol spoluautorom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zneužívanie #žaloba #facebook #obvinenie #Zdeněk Svěrák

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...