Ewa Farna: Čítať, že som tučná, by ma ako bežné dievča položilo

Českú speváčku Ewu Farnu vnímajú slovenskí diváci najmä ako porotkyňu úspešného televízneho formátu Superstar. Už v pondelok sa chce predviesť ako speváčka.

15.11.2013 14:40
Ewa Farna Foto:
Česká speváčka Ewa Farna.
debata (4)

Prvý samostatný koncert odohrá v priestoroch bratislavského Majestic Music Clubu, kam sa vystúpenie presunulo zo Športovej haly na Pasienkoch.

Farna v rozhovore pre Pravda.sk priznala, že nemá žiadne očakávania na účinkovanie pred slovenským publikom. „Očakávania znamenajú len sklamanie, radšej sa nechám príjemne prekvapiť,“ skonštatovala. „Na koncerte zahráme pár pesničiek z nového albumu, predskokankou bude Sabína Křováková. Okrem kapely piatich ľudí, s ktorými hrávam vždy, som ešte vzala dve vokalistky a dvoch trubkárov – bude to teda ešte také veľkolepejšie,“ prezradila.

Sama si netrúfa odhadnúť, či ju ľudia na Slovensku chcú viac vidieť v úlohe speváčky alebo porotkyne. „Väčšina slovenských divákov ma doteraz poznala v tej druhej polohe. Chcem sa však ukázať najmä ako speváčka, zahrať všetky single, ktoré mám, zahrať nejaké poľské pesničky. A tiež ich trochu nachutiť na nový album,“ pokračovala Farna.

Superstar, v ktorej účinkovala a ktorá jej priniesla určitú nálepku, neľutuje. „Porotcovanie mi prinieslo plusy aj mínusy. Osobne vnímam predovšetkým pozitíva. Verejná mienka to mohla brať rôzne, ale sama som spokojná. Bol to veľký projekt so svetovou prestížou. Spoznala som skvelých ľudí a sedela medzi dvoma hudobníkmi, ktorí vedia o čom hovoria. Aj od nich som si veľa vzala,“ vysvetlila Farna. Hoci sa musela vžívať do novej role a hodnotiť často účastníkov starších než ona sama, ani v budúcnosti by nad podobným projektom neváhala.

Neodrádza ju ani kritika a negatívne komentáre, ktorých boli plné noviny a webové portály práve počas vysielania Superstar. „Možno, keby som bola psychicky labilná, alebo si nedokázala do devätnástich vybudovať vlastný názor, ako obyčajnému devätnásťročnému dievčaťu by mi mohlo podkopnúť nohy, keď musím čítať o sebe, že som tučná, škaredá. Mohla by som sa z toho zrútiť a nevychádzať medzi ľudí a stať sa anorektičkou. Ale našťastie sa mi nič podobné nestalo – reči pominuli a ja som z toho celého vyšla silnejšia a bohatšia,“ prezradila v rozhovore devätnásťročná interpretka, ktorá nahráva a spieva od dvanástich.

Prekvapuje pri tom slovami, že po kariére speváčky vlastne ani netúžila. „Akurát som si len tak spievala, niekto ma objavil a mala som veľké šťastie na ľudí okolo seba a na repertoár. Vďaka tomu, že som začala včas, mám sa kam vyvíjať,“ skonštatovala. „Niekedy ma možno mrzelo, keď som nemohla ísť so spolužiačkami do kina, lebo som mala koncert. Ale v praxi dnes viem, že nemám čo ľutovať. Robím to, čo ma baví a prežívam super veci,“ uviedla Farna, ktorá s úspechom boduje okrem Česka aj v Poľsku.

Tam už dokonca vyšiel jej nový album, ktorý by sa mal na českom a slovenskom trhu objaviť o pár mesiacov. Momentálne sa prekladajú poľské texty do češtiny. Farna pred pár mesiacmi účinkovala aj na jachtárskom festivale v Poľsku a spievala pred stotisícovým davom. Na otázku, či ju nemrzí, že na domácej pôde hráva aj pre tisícku divákov, však odpovedala odmietavo. „Dôležitá je atmosféra. Ak cítim, že sa publikum baví, že si to so mnou užíva. Nezáleží na tom, koľko hláv mám pod pódiom. Energia nadšených divákov funguje aj v malých kultúrnych domoch,“ doplnila.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #kariéra #Superstar #Ewa Farna

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...