Leonardo DiCaprio poslal tri milióny na záchranu tigrov v Nepále

Herec Leonardo DiCaprio poslal prostredníctvom svojej nadácie tri milióny dolárov na záchranu tigrej populácie v Nepále.

22.11.2013 16:47
Leonardo DiCaprio Foto: ,
Herec Leonardo DiCaprio.
debata

Hollywoodska hviezda venovala vo štvrtok peniaze ako grant Svetovému fondu na ochranu prírody (WWF), ktorý v rámci svojho projektu plánuje do roku 2022 zdvojnásobiť počet ohrozených tigrov v tejto ázijskej krajine.

Nepálske tigre poddruhu Panthera tigris tigris patria dlhodobo k ohrozeným druhom a ich počet stále klesá. Populáciu zhruba 3200 týchto tigrov ohrozuje „ničenie ich prirodzeného prostredia a vzrastajúce nelegálne pytliactvo“, uviedol vo vyhlásení herec, ktorého zatiaľ poslednou výraznou rolou je hlavný hrdina vo filme Veľký Gatsby. V minulosti už jeho nadácia prispela k zvýšeniu počtu tigrov v nepálskom národnom parku Terai Bardia z 18 na 50 jedincov.

DiCapriova nadácia sa ochrane prírody venuje dlhodobo. V spolupráci s aukčnou sieňou Christie ' získal tento rok aukciou výtvarných diel takmer 39 miliónov dolárov na ochranu prírodných skvostov a ohrozených druhov zvierat. Tri milióny pre nepálske tigre sú podľa WWF práve časťou týchto peňazí.

debata chyba
Viac na túto tému: #záchrana #milióny #Leonardo DiCaprio #nepálske tigre

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...