Vystrihli jej sex-scénu, Evan Rachel Wood je pobúrená

Cenzúra funguje aj v Hollywoode. Pre herečku Evan Rachel Woodovú je však veľkým sklamaním, že násilie je takmer nedotknuteľné, ale zakazuje sa sex.

29.11.2013 03:30
Evan Rachel Wood Foto: ,
Herečka Evan Rachel Wood.
debata

Herečka, ktorá tento rok porodila svoje prvé dieťa, stvárnila jednu z úloh v novom filme Charlie Countryman. Nedávno vyjadrila verejné sklamanie nad tým, akú podobu dostal film po zásahu cenzúry. Kvôli zlepšeniu ratingu prístupnosti z neho totiž vystrihli sexuálnu scénu, v ktorej muž orálne uspokojuje hlavnú hrdinku.

„Chcela by som vyjadriť svoje sklamanie nad tým, že opäť raz sa cenzurovala ženská sexualita. Scéna, v ktorej sa dve hlavné postavy filmu milujú, bola nahradená, pretože niekto nadobudol pocit, že pozerať sa na zábery, ako muž orálne uspokojí ženu, je nepríjemné pre divákov,“ vyjadrila sa Wood. „Scény, v ktorých sa vraždia ľudia a ich hlavy sa rozletia na tisíce kúskov, však zostávajú a vidíte ich v kine,“ doplnila herečka.

Podľa nej ide o symptómy spoločnosti, ktorá by chcela zahanbiť ženy za to, že si užívajú sex. Špeciálne, ak muž nie je uspokojovaný rovnako. „Len ťažko uverím tomu, že ak by sa role vymenili, bola by tá scéna vystrihnutá. Neverím tomu, že ak by bolo vyobrazené ženské znásilnenie, vystrihnú ho,“ pokračovala ešte manželka herca Jamieho Bella. Myslí si, že v Hollywoode by už mohli začať vnímať ženy ako plnohodnotné sexuálne bytosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #Evan Rachel Wood #cenzúra #vystrihnutá scéna

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...