Bárta stvárnil väzňa - pomstiteľa: Bolo to veľmi ťažké, hovorí

Herec Alexander Bárta je známy najmä z televíznych seriálov či dosiek divadla, ale už niekoľko dní ho môžu diváci vidieť aj na plátnach kín. Ako pomstiteľa v snímke Babie leto.

03.12.2013 09:10
Alexander Bárta Foto:
Herec Alexander Bárta.
debata

Gangsterská dráma, ako novinku označujú tvorcovia, ponúka príbeh z košického podsvetia, v ktorom sa práve hrdina v podaní Bártu vydáva na cestu za pomstou. Scenár pritom vznikol už pred desiatimi rokmi. „O scenári som vedel dlhšiu dobu, vedel som, že sa so mnou v tomto filme ráta,“ vysvetlil herec.

„Som strašne rád, že som mohol v tejto snímke účinkovať. Mal som veľmi zaujímavé natáčacie obdobie a som šťastný za túto príležitosť,“ priznal Bárta, stvárňujúci hrdinu, ktorý má za sebou desať rokov života vo väzení. „Vo svete, ktorý nikto z nás, čo sme vonku, si nevie ani len predstaviť. Tam tých rán na duši je veľmi veľa. Bolo to veľmi ťažké. Ako herec som potreboval do toho dostať nejakú autenticitu. Neviem, či sa mi to podarilo, dúfam, že som ľudí presvedčil,“ vyjadril sa.

Vo finálnej podobe videl snímku až na slávnostnej premiére začiatkom novembra. „Podľa mňa je to film aj o vzťahoch, ako sa sami medzi sebou posekali ľudia, ktorí možno nemali úplne čistý vzťah,“ komentoval herec.

Sám si vraj hovorí, že po tomto filme možno človek prehodnotí niektoré veci aj vo vlastnom živote. „Človek sa na chvíľu zastaví a zamyslí nad tým, ktoré veci sú podstatné a nepodstatné alebo ktorý priateľ je v jeho živote podstatný alebo nepodstatný, možno začne selektovať. Neviem…,“ skonštatoval Bárta. „Ja mám rodinu, dcéru, dúfam, že ona tento film uvidí, až keď bude dospelá,“ dodal ešte na záver.

Babie leto režíroval Gejza Dezorz a zahral si v ňom aj Jevgenij Libezňuk, Jaroslav Mottl či Agi Gubíková.

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #priateľstvo #vzťahy #babie leto #Alexander Bárta #podstatné

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...