Krajčo takmer odmietol Krídla Vianoc. Dôvod poriadne prekvapí

Už niekoľko týždňov sa aj v slovenských kinách premieta film Krídla Vianoc. Hlavnú rolu v ňom stvárnil Richard Krajčo.

06.12.2013 05:00
Karin Babinská, herečka Vica Kerekes a herec... Foto:
Ústredné trio filmu Krídla Vianoc - zľava: režisérka Karin Babinská, herečka Vica Kerekes a herec Richard Krajčo.
debata

Spevák a herec pritom prezradil, že chcel pôvodne odmietnuť účinkovanie v novom filme režisérky a scenáristky Karin Babinskej, dôvodom bol názov snímky, ktorý sa mu spočiatku nepozdával.

„Prvé, čo si pamätám, keď som ten scenár dostal, bolo, že ma úplne odradil ten názov Krídla Vianoc. Hneď vtedy som povedal, že ďakujem, ale nechcem v tom hrať. Karin mi však povedala, že tú hlavnú rolu písala priamo pre mňa. Tak som si povedal, že pred tým, než to odmietnem, si to aspoň prečítam. A úplne ma to rozsekalo. Tak som si povedal, že ten názov tomu odpustím a v tom filme určite hrať chcem,“ uviedol Krajčo s tým, že zo začiatku sa snažil filmárku presvedčiť, aby svoj film premenovala.

Hlavní hrdinovia filmu Krídla Vianoc - herečka...
Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková.
+7Herečka Vica Kerekes (v popredí) kráča s...

„Navrhol som jej zmenu názvu, napríklad aby sa to volalo iba Krídla. Ona však povedala, že sa to musí volať Krídla Vianoc. Je to však jej film, sama si ten scenár napísala, takže som jej povedal iba toto. Ona si však myslela, že ten názov má byť takýto, takže som to len spomenul, zamietla to, a tak som to už nechal tak. A dnes som už presvedčený o tom, že ten názov je správny,“ vysvetlil Krajčo, ktorý v snímke stvárnil jednu zo štyroch hlavných postáv – optika Tomáša. Zvyšné tri si zahrali Vica Kerekes, Jakub Prachař a David Novotný.

Spevák však aj tak až do poslednej chvíle nevedel, či v snímke bude nakoniec hrať. „Bolo to trochu náročnejšie, pretože som sa dostal do štádia, že sme boli pred realizáciou a ja som stále pochyboval, či do toho ísť alebo nie, pretože sme mali zároveň pred turné v Česku. A keďže všetko robím sám, tak som vedel, že to nebude sranda, pretože sa tomu budem musieť venovať. Nakrúcalo sa v novembri, decembri a januári a vo februári sme už mali halové turné. Tak som si hovoril, že zase som si niečo vymyslel a budem z toho na prášky, ale nakoniec sa to pekne stihlo. Turné sa vypredalo dva mesiace dopredu, takže som s tým už potom nemal žiadne starosti,“ uviedol 36-ročný rodák z Ostravy, ktorý si taktiež zaspomínal na netradičné podmienky pri nakrúcaní.

„Z nakrúcania si spomínam hlavne na obrovské mrazy, keď sme natáčali pri mínus 17 stupňoch Celzia a mňa zasnežovali, keď som ležal v snehu. Alebo na to, že sa veľa nakrúcalo v noci, pretože film sa odohráva v obchodnom dome a my sme mohli nakrúcať, až keď ho zavreli. Spomienky na to však mám pekné,“ povedal frontman kapely Kryštof.

Krajčo mal okrem toho na starosti aj hudbu do tohto filmu, pričom režisérka pôvodne chcela, aby všetku scénickú hudbu zložil sám. „Toho som sa bál, pretože som to ešte nikdy predtým nerobil. Tak som to odmietol s tým, že som mal taký nápad. Ja som si totiž založil label, kde vydávam mladé talentované kapely. Tým pádom mám doma veľa nahrávok, pričom množstvo z nich je naspievaných v angličtine. No ja som si však povedal, že budem vydávať iba kapely spievajúce po česky. Ale niektoré tie anglicky naspievané piesne sú naozaj dobré. A tak som jej povedal, že mám množstvo hudby od dobrých českých kapiel, ktoré si nikto nevšíma. Začal som jej preto nosiť tie demo nahrávky a na Facebook som dal výzvu, že ak by sa chcel niekto objaviť vo filme, aby mi ešte poslali nové veci, a tak som objavil ešte mnoho nových ľudí,“ opísal proces vzniku soundtracku, ktorý vyšiel v deň uvedenia filmu do kín, teda 14. novembra.

Na soundtracku sa okrem toho nachádza aj päť skladieb od známych interpretov vrátane jednej od Krajčovej kapely Kryštof.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #odmietnutie #Richard Krajčo #Krídla Vianoc #názov #soundtrack #kruté podmienky

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....