Horolezca z filmu 127 hodín zatkli pre podozrenie z domáceho násilia

V americkom meste Denver zatkli pre podozrenie z domáceho násilia známeho horolezca Arona Ralstona.

09.12.2013 13:54
Aron Ralston Foto: ,
Horolezec Aron Ralston.
debata

Ide o muža, ktorý svoj dramatický príbeh o uviaznutí v skalách kaňonu v štáte Utah a amputovaní vlastného predlaktia opísal v bestsellerovej knihe. Neskôr bol podľa udalosti nakrútený hollywoodsky kasový trhák „127 hodín“, v ktorom rolu Ralstona stvárnil herec James Franco. Za výkon bol aj nominovaný na Oscara.

Zatknutie Ralstona potvrdzujú väzenské záznamy, ktoré boli zverejnené v médiách v nedeľu a odvolávala sa na ne tlačová agentúra Reuters.

Ralstona (38) zatkli v sobotu neskoro večer a zadržiavajú ho vo väzbe v Denveri v štáte Colorado. Čelí obvineniam z napadnutia a z „deliktov voči neplnoletým“. Hovorkyňa denverskej polície uviedla pre Reuters, že nemôže poskytnúť podrobnosti o incidente.

Ralston si vyslúžil pozornosť svetových médií v roku 2003, keď si vreckovým nožom odrezal pravé predlaktie, aby sa vyslobodil, pretože obrovský uvoľnený balvan ho pritlačil k stene kaňonu v Utahu.

Muž, skúsený lezec, sa vydal do odľahlého kaňonu sám a nikomu neoznámil cieľ svojho výletu. V úzkej úžľabine došlo k nehode, keď mu balvan pritlačil ruku ku skalnej stene. Po vyše päťdňovom márnom úsilí vyslobodiť sa bol nútený ruku si odrezať.

O svojich mukách napísal bestsellerovú knihu s názvom „Between a Rock and a Hard Place“. V roku 2010 nakrútil režisér Danny Boyle podľa tejto udalosti film „127 hodín“ s hlavnou hviezdou Jamesom Francom. Film bol nominovaný na šesť Oscarov vrátane hlavnej ceny za najlepší film.

Ralston sa má dnes postaviť pred súd. V prípadoch domáceho násilia nemôže byť podozrivý prepustený na kauciu, kým sa nepostaví pred sudcu.

debata chyba
Viac na túto tému: #zatknutie #násilie #väzba #Aron Ralston

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....