Sexsymbol Brad Pitt oslávil 50! Takto s ním išiel čas

Do sveta filmu vstúpil pred štvrťstoročím a stále patrí k idolom mnohých žien. Hollywoodsky krásavec Brad Pitt však už dávno dokázal, že je tiež talentovaným hercom.

14.12.2013 00:00 , aktualizované: 19.12.2013 11:11
Brad Pitt Foto: ,
Herec Brad Pitt prichádza na premietanie filmu 12 Years a Slave.
debata (1)

Rodák z Oklahomy, ktorého svet pozná z filmov ako Legenda o vášni, Klub bitkárov či zo série Dannyho parťáci, oslávil 18. decembra okrúhle päťdesiate narodeniny. Päť krížikov na krku sa zdá priam neuveriteľných.

Rok 1990: Herec Brad Pitt na snímke z filmu...
Rok 1994: Herec Brad Pitt.
+17Rok 1996: Herecký pár Gwyneth Paltrow a Brad...

Brad Pitt sa narodil ako syn školskej poradkyne a majiteľa prepravnej spoločnosti a vzhľad zohral v jeho kariére veľmi dôležitú úlohu. Hoci kariéru odštartoval na televíznej obrazovke už v roku 1987 a objavil sa aj v slávnom Dallase, medzinárodnú popularitu mu priniesla až o štyri roky neskôr rola v oceňovanej road-movie Thelma a Louise. Erotická scéna s herečkou Geenou Davisovou spravila z Pitta sexsymbol. Priniesla mu popularitu, no zároveň nálepku, ktorej sa chcel zbaviť čo najrýchlejšie. „Najlepší herci nie sú tí, ktorých by ste nazvali krásnymi sexsymbolmi,“ vyhlásil kedysi.

To, že aj napriek fyzickému pôvabu môže patriť medzi najlepších, potvrdil v sérii filmov z polovice 90. rokov. S veľkým úspechom, ale aj kritikou sa stretli jeho výkony v Interview s upírom či Sedem. Nasledovalo 12 opíc, kde prekvapil stvárnením psychopatického hrdinu. To už s popularitou herca v priamej úmere rástla aj jeho cena na trhu a modrooký fešák sa zaradil medzi najlepšie platených hercov a médiá ostro sledovali jeho súkromie.

Brad Pitt a Angelina Jolie pricestovali s... Foto: Reuters, ISSEI KATO
Angelina Jolie, Brad Pitt Brad Pitt a Angelina Jolie pricestovali s rodinou do Tokia.

Pri Pittovi si užila svoje herečka Gwyneth Paltrow, s ktorou chodil po nakrúcaní filmu Sedem. Azda najväčšiemu tlaku však musela čeliť jeho dnes už bývalá manželka – herečka Jennifer Aniston. Po piatich rokoch manželstva ju opustil pre kolegyňu z akčnej komédie Pán a pani Smithovci – Angelinu Jolie. Verejnosť sa okamžite rozdelila na dva tábory. Pár, ktorý dostal prezývku Brangelina, však ustál nepriazeň verejnej mienky aj prenasledovanie médiami.

Dnes Pitt vychováva s herečkou šesť detí, tri z nich sú biologické a tri adoptované. S Angelinou sa mu naplnili sny, ktoré mal v hlave už ako mladý muž. Ako sa vyjadril v rozhovore pre magazín Esquire v lete tohto roka, rodina preňho znamená veľmi veľa.

„Mám len málo priateľov, ale mám moju rodinu a nedokážem si predstaviť, že by som mohol byť šťastnejší. V našom dome je stále hluk. Počujete tam rehot aj plač, krik, búchanie a ja to milujem. Keď sú deti preč, veľmi mi to chýba.“

3 x Brad Pitt

  • magazín People ho dvakrát vyhlásil za najsexi muža planéty – najprv v roku 1995, potom v roku 2000
  • podľa magazínu Forbes patrí medzi najvplyvnejšie hviezdy kinematografie
  • s partnerkou založili nadáciu Jolie-Pitt Foundation, ktorá finančne pomáha rozličným neziskovým organizáciám po celom svete

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #Angelina Jolie #Brad Pitt #jubileum #päťdesiat rokov #talent

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...