Máme úžasných fanúšikov, vravia Kryštof. Vyzbierali milióny!

Česká kapela Kryštof vyzbierala pre deti trpiace rakovinou takmer 2 943 625 českých korún (v prepočte takmer 107-tisíc eur).

16.12.2013 09:00
Richard Krajčo Foto: ,
Spevák Richard Krajčo zo skupiny Kryštof.
debata

Podarilo sa jej to prostredníctvom aukcie a dobrovoľným príspevkom za koncertné DVD, ktoré poskytli zdarma na stiahnutie. Hudobníci plánujú výťažok rozdeliť medzi štyri nemocnice, kam osobne doručia peniaze alebo potrebné zariadenia, pričom deťom z onkologických oddelení taktiež zahrajú.

„Máme skvelých fanúšikov, ktorí neváhali prispieť na dobrú vec. Celá akcia prekonala naše očakávania a snáď by sa z toho mohla časom stať tradícia,“ uviedol frontman kapely Richard Krajčo.

Zbierka vyvrcholila dvoma koncertmi. Prvý z nich sa uskutočnil v piatok pre výhercu spomínanej aukcie, ktorá projekt 24. októbra odštartovala. Dražbu vyhral ostravský podnikateľ Bohdan Škoda, ktorý koncert venoval deťom z detským domov a nemocníc v regióne.

Druhé vystúpenie odohrali Kryštof v sobotu v pražskom divadle Studio Dva, kde zas publikum tvorili ďalší účastníci aukcie, výhercovia súťaží a hostia. Na konci tohto koncertu potom kapela odhalila finálnu čiastku, ktorú sa jej podarilo vyzbierať.

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #milióny #charita #zbierka #Kryštof

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...